Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Prijzen afgelopen dagen sterk gedaald"

Griekenland in piekperiode watermeloenenseizoen

Tholen - Dit jaar is er in Griekenland sprake van een kleine stijging in de productie van watermeloenen. Watermeloenen worden met name geproduceerd in de regio Ilia. Bij Orange Valleys is het seizoen in volle gang. "Het is nu een drukke periode. Veel producenten proberen hun productie zo snel mogelijk te verkopen, zodat ze een goede prijs kunnen ontvangen. Het gebied Kyparissia heeft er voordeel bij, want daar begint de productie eind mei al."



Prijzen verschillen per week
Orange Valleys focust zich naast citrus op watermeloenen en heeft een goede productie in dit gebied. Het bedrijf verwacht dit jaar 20% meer te exporteren dan vorig jaar. De watermeloenen zijn beschikbaar tussen eind mei en begin september. De prijzen verschillen per week. "In het begin liggen deze meestal rond de 50 cent per kilo en in de piekproductieperiode kan dit dalen tot 15 cent. De afgelopen dagen is de prijs erg gekelderd. We zitten nu (26 juni) nabij 25 cent per kilo."



Het weer heeft veel invloed op de verkoop. "Zeker als het weer in de traditionele Europese markten goed is, is de vraag hoog en zijn er beter prijzen." Orange Valleys exporteert met name lange watermeloenen van de variëteit Samanta. Er zijn ook ronde watermeloenen van verschillende rassen zoals Obla en Florida. Het bedrijf richt zich op traditionele Europese markten zoals Groot-Brittannië en Duitsland. "De kleinere watermeloenen gaan met name naar Oost-Europese landen waaronder Polen, Roemenië, Estland."

Voor meer informatie:
Nikos Gkoutsis
Orange Valleys
Agios Georgios, Scala
Laconia Municipality of Evrota 23051
Phone: +30 210 7250107
info@orangevalleys.com
www.orangevalleys.com