Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nooit meer discussie over betalingstermijnen met QuickPayer

Veel ondernemers maken zich in toenemende mate zorgen over de steeds langere tijd die zij moeten wachten op betaling van hun facturen. Ondanks de maatschappelijke aandacht voor dit onderwerp is de gemiddelde betalingstermijn volgens kredietverzekeraar Atradius in de afgelopen 2 jaar nog met 12 % toegenomen. Vooral middelgrote en kleine ondernemingen hebben hier veel mee te maken. Soms leidt dit tot ernstig problemen. QuickPayer is een nieuwe dienst waarmee dit probleem tot het verleden behoort. Met QuickPayer wordt aan de behoefte van leverancier én opdrachtgever voldaan. De leverancier ontvangt zeer snelle betaling van zijn factuur en de opdrachtgever verkrijgt het door hem gewenste uitstel. De samenwerking komt dus nooit meer onder druk te staan door vervelende discussies over betalingen en betalingstermijnen.

Deze discussies ontstaan doordat de leverancier van de dienstverlening graag zo snel mogelijk betaald wil worden en veel opdrachtgevers betaling juist graag zo lang mogelijk uitstellen. De motivatie is voor beiden dezelfde: beiden hebben geld (werkkapitaal) nodig om aan verplichtingen te kunnen voldoen, om te kunnen investeren of om te kunnen groeien. De late betaling door opdrachtgevers kan oorzaak zijn van liquiditeitsproblemen bij de leverancier. Voor beide partijen leiden dergelijke discussies altijd tot extra kosten voor administratie, controle, incasso en rente. Het resulteert bovendien in een ongezonde samenwerkingssituatie en slapeloze nachten.

Win-win
QuickPayer biedt middelgrote en kleine bedrijven hiervoor nu een oplossing waarvan zowel opdrachtgever als leverancier profijt hebben. Beiden bereiken hun doel: de leverancier wordt sneller betaald (binnen 48 uur) en de opdrachtgever kan later gaan betalen (45, 60 of 90 dagen). Een win-win situatie dus. Beide krijgen meer werkkapitaal en de samenwerking wordt beter.

Gedeelde kosten
QuickPayer neemt de betaling van de leverancier over van de opdrachtgever en incasseert het bedrag bij de opdrachtgever automatisch na afloop van de afgesproken betalingstermijn. Voor het gebruik van QuickPayer wordt een betalingskorting berekend. De hoogte hiervan is afhankelijk van de gewenste betalingstermijn. Naarmate de gewenste betalingstermijn langer is, wordt de korting hoger. Voor een termijn van 45, 60 of 90 dagen varieert deze tussen 2,5% en 4,5%. De opdrachtgever bepaalt samen met zijn leverancier hoe deze korting tussen hen wordt verdeeld. Beide hebben immers profijt van deze regeling.
QuickPayer is beschikbaar voor bedrijven en organisaties die financieel gezond zijn en jaarlijks voor minimaal 300.000 euro aan diensten inkopen. Dat is bijvoorbeeld dienstverlening op het gebied van transport & logistiek, onderaanneming, schoonmaak en onderhoud, advies en detachering/uitzendwerk en andere vormen van dienstverlening. Voorafgaande aan de samenwerking met QuickPayer wordt vooral de solvabiliteit van de opdrachtgever beoordeeld. Opdrachtgevers moeten immers in staat zijn om de voorgeschoten betalingen terug te betalen op de afgesproken termijn. Naast een positieve beoordeling worden er geen zekerheden of garantstellingen gevraagd. Daarom is er geen toestemming van of overleg met de bank nodig. Dit betekent dat afspraken over QuickPayer snel tot stand kunnen komen en dat de leencapaciteit van een onderneming niet wordt beïnvloed.
Vergelijkbare vormen van dienstverlening zijn in onder andere de VS, het Verenigd Koninkrijk en Spanje al jaren in gebruik. Ook multinationals, zoals Heineken, Unilever, Philips en DSM, maken hier gebruik van. In Nederland is QuickPayer de eerste die zich richt op het mkb. Inmiddels maken de eerste Nederlandse bedrijven gebruik van de dienst. QuickPayer is een dienst van Flex Financial Services.

Meer informatie:
QuickPlayer
Maarten Uri
T: 06-20440870
www.quickpayer.nl
Publicatiedatum: