Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mango's uit Bangladesh op weg naar VK

Afgelopen week zijn de eerste mango's uit Chapainawabganj begonnen aan hun reis naar het Verenigd Koninkrijk, waar ze in de schappen van supermarkketen Asda zullen belanden.

Basirul Islam, eigenaar van Barkullah Traders, heeft 2.000 kg mango's naar agro-exporteur Dip International verzonden, die ze naar het VK verscheept. Binnen het district, waar de bevolking sterk afhankelijk is van het exotische fruit, zijn vele ogen gericht op de eerste lading mango's van Islam. Het mangoareaal in Chapainawabganj bedraagt 24.260 hectare met een jaarlijkse productie van 230.000 ton fruit. 

Islam kreeg bij het selecteren van de mango's uit verschillende boomgaarden hulp van wetenschappers van het Regional Horticulture Research Station. Alleen mango's die met de meest recente 'fruit-bagging technology' zijn geteeld kwamen in aanmerking. 

Bij deze teeltmethode wordt het fruit in de periode voor de oogst afgedekt met speciale zakken. Deze praktijk is arbeidsintensief, maar geeft het fruit een mooie kleur, vermindert oneffenheden en verbetert de kwaliteit van het fruit. Ook reduceren de zakken het risico op ziekten, insecten, vogelschade, zonnebrand, mechanische schade en residu gewasbeschermingsmiddelen op het fruit. Al deze kwaliteiten vergroten de commerciële waarde van de oogst.

De technologie is dit jaar geïntroduceerd nadat tests in de boomgaard van het RHRS gunstige resultaten opleverden. "Er zijn geen extra gewasbeschermingssprays nodig vanaf het moment dat de zakken over het fruit geplaatst worden," zegt senior wetenschapper Sorof Uddin.
Publicatiedatum: