Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koude zorgt voor moeilijke Jersey Royal aardappelmarkt

Ofschoon het seizoen van de Royal Jersey nog tot eind juli duurt en de aanvoer constant blijft, zorgt het koude weer voor een moeizaam seizoen voor deze wereldberoemde aardappelen.

"Het is een frustrerend seizoen geweest," legt William Church van de Jersey Royal Company uit. "We hebben in het Verenigd Koninkrijk te maken gehad met een langdurige koele periode. De eerste weken verliepen uitstekend en volgens schema, maar vanaf mei bleef de toename van het aantal orders wegens promotionele activiteiten echter beneden verwachting.



Vanaf juni was er toenemende concurrentie vanuit andere delen van het Verenigd Koninkrijk, dus het exportvolume bleef constant. Het Jersey Royalseizoen beleeft normaal gesproken eind mei haar hoogtepunt, maar had nu last van concurrentie van het nieuwe geïmporteerde 'sla en baby'-productaanbod omdat retailers graag hun klantaanbiedingen in het schap houden staan," aldus Church.

Het koude, vochtige weer heeft zeker nadelige gevolgden gehad voor de verkoop. "April was zo slecht nog niet omdat de aanvoer dan beperkt is, maar in mei zat het ons tegen," legt Church uit.

Voor meer infromatie:
William Church
The Jersey Royal Company
Tel: +44 (0) 1534 850406
Email: william.church@jerseyroyal.co.uk
www.jerseyroyal.co.uk
Publicatiedatum: