Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: aanbod aan vroege aardappelen overstijgt de vraag

Uit het marktbericht week 25 van de Duitse BLE (Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung), blijkt dat de Duitse groothandelaren vanwege het toenemende aantal leveringen uit binnenlandse productiegebieden al snel over een te grote voorraad vroege aardappelen beschikten. De vraag bleef vaak ver achter bij de verwachtingen. Prijsverlagingen moeten nu de vraag stimuleren.

Concurrerende partijen uit Italië namen ook een belangrijke plaats in op de markt. Ook hierbij daalden de prijzen vanwege een te groot aanbod en een gebrekkige vraag. Import uit Cyprus stond slechts nog in minimale mate ter beschikking. Deze aardappelen werden eveneens goedkoper. Aardappelen uit opslag van Duitse oorsprong waren er alleen nog in resthoeveelheden. Dankzij hun goede kwaliteit was er vaak nog genoeg oog voor op de markt. Hun prijzen bleven stabiel op het bestaande niveau en tendeerden met name in Berlijn zo nu en dan licht omhoog.
Publicatiedatum: