Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kiwi's uit Chili gearriveerd bij BioTropic

Het seizoen van Chileense kiwi's is begonnen. Midden juni arriveerden de eerste containers met biologische kiwi's uit Chili bij BioTropic. Inkoopspecialist Joep van Koevorden van het Nederlandse BioTropic-kantoor kon de producten reeds bekijken: "Ze zijn van zeer goede kwaliteit", zegt hij tevreden.

De kiwi's groeien op de 'San Roque Farms' van Ignacio Lopez, gelegen in de vruchtbare 'Región del Bío-Bío' in het midden van Chili. De gunstige klimaatomstandigheden zorgen er ook voor dat het gebied als grootste wijnbouwgebied van Chili geldt.

De "San Roque Farms" zijn sinds 1979 in familiebezit. Midden jaren '80 werden de eerste biologische kiwi's geplant en geëxporteerd, destijds nog door Ignacio's vader. Tegenwoordig is de kiwiplantage zo'n 13 hectare groot. Ignacio cultiveert ook groene asperges, blauwe bessen en frambozen, allemaal in biokwaliteit. Zijn compost produceert hij zelf, jaarlijks meer dan 500 ton. Hiervoor houdt hij zelf runderen.

Het kiwiras dat op de 'San Roque Farms' groeit, is de 'Hayward': groot en aromatisch. Ook daarom is dit ras momenteel wereldwijd het belangrijkste ras in de handel. De 'Hayward' is echter ook tweehuizig. Er zijn dus mannelijke en vrouwelijke planten. De pollen voor de bestuiving leveren de bloesem van de mannelijke planten.

Publicatiedatum: