Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse kersenproductie gelijk aan 2014

De kersenproductie lag op 1 juni dit jaar 2% lager dan in 2013 en 15% lager dan het 5-jaar gemiddelde. De oogst is op 20 mei begonnen in het Rhônegebied, waar 27% van de nationale productie vandaan komt. Groeicondities waren goed. Het kaliber van de druiven is gemiddeld van grootte en de kwaliteit van de oogst is egaal.

41% van de productie kom uit de PACA regio's. Hier is het areaal met 4% afgenomen. Ondanks schade door aanhoudende wind kwam de oogst hoger uit dan afgelopen jaar. De oogst wordt verwacht lager uit te vallen in de Languedoc-Roussillon door regen en sterke wind. Hier komt 11% van de totale productie vandaan. De productie in de Pyreneeën is gemiddeld.



De verkoop van Franse kersen is begonnen in het midden van mei, 15 dagen later dan in 2014. De prijs daalde door relatief zwakke vraag en doordat het fruit lichtelijk beschadigd was. Door beter weer in het einde van mei steeg de vraag. De prijs ligt momenteel ongeveer 4% hoger dan in 2010-2014.





Publicatiedatum: