Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: grote meloenenoogst compenseert gekrompen areaal

Nu de oogst van Franse meloenen net is begonnen en de import van meloenen aan het afnemen is, is het aanbod op de markt klein. Prijzen in mei dit jaar lagen iets hoger dan prijzen in mei 2014, maar lager dan in de jaren tussen 2010 en 2014. Het areaal is kleiner dan in vorige seizoenen.

De kasmeloenen die nu worden geoogst, werden in maart aangeplant, gevolgd door tunnelmeloenen en vollgegrondsmeloenen in april en mei. Koud weer in de ochtend heeft ervoor gezorgd dat alle regio's waar meloenen worden geproduceerd, vertraging hebben opgelopen. Een aantal planten is beschadigd geraakt door aanhoudende regen in mei en moesten worden vervangen. De eerste oogst is 10 dagen later aangevangen dan afgelopen jaar.

Sinds de oogst van de kasmeloenen is begonnen, is de meloenenimport afgenomen. Import uit Marokko is sterk gedaald en in april op 20% lager uitgekomen dan een jaar eerder. Spaanse productie zijn snel populairder aan het worden.






Het areaal waarop de meloenen worden verbouwd, is kleiner dan in 2014. 5% van de meloenen worden in kassen verbouwd op een areaal van 700 hectare (1% meer dan een jaar geleden). Tunnelmeloenen vormen 46% van de totale oogst. Dit is 4% lager dan in 2014. Vollegrondsmeloenen worden geteeld op een areaal van 6.300 hectare, 48% van het totaal.

Het totale areaal is met 450 afgenomen en komt nu uit op 1.300 hectare. De afname is in alle regio's voorgekomen. De oogst heeft wel meer opgeleverd dan afgelopen seizoen, wat de afname in areaal gedeeltelijk compenseert. De oogst is begonnen in mei, is verwacht te pieken tegen 15 juli en zal daarna geleidelijk afnemen.






Publicatiedatum: