Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru: agrisector groeit jaarlijks +3,2%

Tussen 2011 en 2014 is Peru gaan behoren tot de 10 grootste voedselproducerende landen ter wereld. Volgens Juan Manuel Benites, de Minister van Landbouw en Irrigatie, is de landbouwsector in de periode jaarlijks met 3,2% gegroeid. Tijdens een recente bijeenkomst vertelde de Minister ook dat agricultuur nu binnen Peru één van de belangrijkste sectoren van economische groei is geworden.

Agro-export
Het Hoofd van het Ministerie heeft aangegeven dat de export is gestegen naar €4,2 miljard per jaar. Peruviaanse producten zoals druiven, asperges, Hass avocado's, koffie en cacao worden naar meer dan 150 landen geëxporteerd. "We zijn de grootste producent van quinoa en asperges ter wereld, de twee na grootste producent van Hass avocado's en artisjokken en de drie na grootste producent van paprika's", aldus de Minister. In de komende jaren zal €420 miljoen zal worden geïnvesteerd in irrigatie. Hiervan is €226 uitgegeven aan bestaande projecten.

Landconversie
Als laatste besprak de Minister landconversieprojecten, die momenteel worden ondernomen in de vallei tussen Apurimac, Ene en Mantaro Rivers. "We hebben al meer dan 1.326 hectare cocaïnegewassen vervangen door ananas, koffie en cacao. Tegen het einde van het jaar hopen we 3.000 hectare te halen".

Publicatiedatum: