Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Startschot voor het vroege aardappelseizoen 'Pfälzer Grumbeere'

In de Duitse regio's Rheinhessen en de Pfalz is de vroege aardappeloogst weer officieel van start gegaan. Hierdoor zijn de aardappelen van 'Pfälzer Grumbeere', de telersvereniging van deze regio, weer in heel Duitsland in de supermarkten verkrijgbaar.

Om ervoor te zorgen dat de - traditioneel eerste - vroege aardappelen uit Duitse teelt oogstvers bij de consument aankomen, krijgt de vereniging dit jaar ondersteuning van de bekende Duitse komediant Christian alias Chako Habekost. Hij komt zelf uit de Pfalz, en is per direct actief als ambassadeur voor Pfälzer Grumbeere 2015/16.

"Onze 300 aardappelproducenten in het zuidwesten van Duitsland zijn blij dat Chako bij uitzondering een keer serieus wil zijn en een jaar lang zijn verbondenheid met 'Pfälzer Grumbeere' wil bewijzen", aldus Georg Riede, voorzitter van 'Pfälzer Grumbeere'. Dat de komediant ook met de rooimachine overweg kan, liet hij overtuigend zien aan de start van het vroege aardappelseizoen. Bij het bedrijf van Rainer Holzwarth uit Mutterstadt oogstte hij de eerste 100 kg vroege aardappelen van het ras Berber.

De oogst van 2015 zal van topkwaliteit zijn. De exacte oogsthoeveelheid is momenteel echter nog niet goed te voorspellen. Georg Riede: "We rekenen op een oogsthoeveelheid van gemiddeld niveau en zullen naar schatting iets meer dan 100.000 'Pfälzer Grumbeere' als vroege aardappel oogsten."

Publicatiedatum: