Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bizar dat gesneden witloof nooit eerder verkrijgbaar was"

Lathouwers introduceert witloofsalade bij Colruyt

Tholen - "Bizar dat dit nooit eerder in de winkel heeft gelegen", zijn reacties van consumenten op het nieuwe concept van Lathouwers. Dit bedrijf kwam eind juni 2015 met een witloofsalade op de markt. "Witloof wordt door velen gezien als wintergroente en wij willen het op een nieuwe manier presenteren. Witloof kan heerlijk in de zomer gegeten worden als slaatje", vertelt Johan Stevens van Lathouwers enthousiast. "Die boodschap overbrengen op de consument is één van onze belangrijke uitdagingen. Wij verhandelen witlof en aardappelen. Deze producten hebben in de zomermaanden vaak een rustige periode en dat wilden we doorbreken."



Verkrijgbaar bij Colruyt
"Het concept klinkt simpel, maar heeft zeker heel wat voorbereiding, tijd en investeringen gekost", vervolgt hij. "Momenteel ligt het product bij Colruyt en de reacties zijn erg positief. We zijn erg benieuwd hoe dit verder ontwikkelt, maar hebben er een goed gevoel bij. Op vrij korte termijn willen we meerdere winkels bevoorraden en in de toekomst mogelijk ook andere retailers."



Het witloof blijft wit

Witloof was tot nu toe nooit gesneden verkrijgbaar in België of Nederland. "Dit terwijl de vraag naar gesneden producten toeneemt. We hebben onderzocht waarom de witloofsalade nog niet bestond.. In samenspraak met de mensen van Verstegen België kwamen we tot een oplossing. Het product kan nu minimaal zeven dagen haar witte kleur behouden. De witlof wordt in onze productieafdeling gesneden en verpakt. Door een snelle verwerking van het product kunnen we oxidatie tegengaan. Zo blijft het product lang in haar oorspronkelijke staat. Het is dus wel degelijk mogelijk."

Verfijnd

De witloofsector heeft een moeilijke periode doorgemaakt. "Daarom wilden wij het ook als zomergroente gaan presenteren. Daarnaast is de consument tegenwoordig steeds meer op zoek naar gemak en meer verwerkte producten. Op deze trends wilden we inspelen door het product op een verfijnde en nieuwe manier aan te bieden. Koken moet snel, lekker en gezond zijn en daar willen wij aan mee helpen."


Deli D'or is een merk van Lathouwers & Co BVBA

Voor meer informatie:
Lathouwers & Co BVBA
Veilinglaan 39 te Wolvertem (Meise)
Tel: 052/39.79.00
www.delidor.eu
info@delidor.eu