Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Felix Molenaar:

"In zomervakantie stort aardappelverkoop altijd in"

Tholen - De vakantietijd komt voor veel mensen als geroepen, maar voor Felix Molenaar van aardappel- en groentengroothandel Molenaar is die aan de vroege kant. "De verkoop van de nieuwe aardappelen begint net lekker te lopen met aantrekkelijke prijzen voor de consumenten, maar hier beginnen volgende week de schoolvakanties al en dan zakt de aardappelverkoop altijd in. Want als de kinderen vakantie krijgen, dan worden de eetpatronen toch anders."

Felix vertegenwoordigt de derde generatie van de Haarlemse groothandel die al ruim 75 jaar bestaat. "Onze klantenkring komt voornamelijk uit de regio Noord- en Zuid Holland. Van groenteman tot marktkoopman, van horecagroothandel tot aardappelschillerijen/snijderij en friethuizen. Ook bij de groenteboeren zie ik de laatste tijd wat verjonging met jonge starters, dus dat zijn leuke voortekens", vertelt de groothandelaar.



"Er leek even schaarste aan aardappelen te ontstaan, maar dat is alweer verleden tijd. De teelt staat er goed voor. Telersprijzen liggen op een niveau van 35 cent voor Frieslanders, 45 cent voor Doré, 60-70 cent voor Bildtstar en 70-80 cent voor de Eigenheimer", somt Felix op. "De prijzen waren voor de consument wat aan de dure kant, maar komen nu naar een leuk niveau", zegt Felix. "Hoe het jaar verder zal verlopen, blijft koffiedik kijken. Vorig jaar was een lastig jaar voor de handel qua prijs en kwaliteit met een overschot aan piepers.

Het importseizoen is bij Molenaar aflopend. De groothandel biedt enkel nog de traditioneel huidvaste en stevige Malta's aan. Qua Nederlandse rassen scoren bij de groothandel de traditionele rassen nog altijd het beste. "Frieslander, Doré, Bildtstar, Eigenheimer, Opperdoezers. Dat blijven bij ons nog altijd de toppers", besluit Felix.

Voor meer informatie:
Fa. Molenaar
Jan van Krimpenweg 1 (hal 23)
2031 CE Haarlem
T. 023 5322173
F. 023 5340473
E. info@molenaardappelen.nl