Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoogstraten verkoopt voor het eerst kersen

Op woensdag 24 juni werden de eerste Hoogstraten kersen verkocht op Veiling Hoogstraten. Producent Joris Christiaenen voerde de eerste 300kg kersen aan van het ras 'Bellise'. Het was de firma 'Puur Aardbei' uit Minderhout, met zaakvoerder Jan Van Alphen, die de eerste kersenheeft aangekocht voor €7/kg.

Volledig overkapt
"Deze kersen zullen worden verkocht op het Zuid in Antwerpen", aldus Jan
Van Alphen. "Een perfecte aanvulling op de Hoogstraten aardbeien!"
Producent Joris Christiaenen is 3 jaar geleden gestart met de aanplant van zijn kersenplantage (7ha, waarvan 5ha dit jaar in productie zijn). Dit jaar werd na de bloei de plantage volledig overkapt met netten en plastic. Om niet gelijktijdig met de hele plantage in productie te komen, werd gekozen voor de aanplant van meerdere rassen. Hierdoor kan de productie gespreid worden over +/- 5 weken.



Tien hectare
Dit jaar verwacht Veiling Hoogstraten in totaal een 5 ton kersen te vermarkten. Een bescheiden begin, maar de trend is alvast gezet. Zo zijn ondertussen ook 2 andere producenten van Veiling Hoogstraten gestart met de aanplant van kersen onder bescherming (totale oppervlakte = 10ha, waarvan 5ha in productie). Veiling Hoogstraten hoopt zo snel te kunnen doorgroeien tot een belangrijke speler in
beschermde kersen in Noord-Europa. Naast de aardbeien, kiwibessen en ander zachtfruit vormt kersen een mooie aanvulling op de Hoogstraten-familie. De kersen worden voorlopig niet op de klok verkocht, maar rechtstreeks bemiddeld.

"De Hoogstraten kersen worden onder bescherming geteeld. Hierdoor kunnen de vruchten rijp worden geoogst en bezitten ze hun volle smaak. De kwaliteit is over de ganse lijn gegarandeerd. Hiervoor staat het Hoogstraten-keurmerk garant. De verschillende soorten kersen zorgen voor een spreiding in aanvoer met de vroege rassen in juni en de latere in juli."

Naast kersen verhandelt Veiling Hoogstraten vooral aardbeien, tomaat, paprika en komkommer. Vorig jaar realiseerde Veiling Hoogstraten een productomzet van 194 miljoen euro en een zakencijfer van 235 miljoen euro.

Voor meer informatie:
Jan Engelen
Veiling Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
Hoogstraten - België
Tel: +32 3 3400233
Fax: +32 3 3147844
www.hoogstraten.eu
Publicatiedatum: