Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VS: de Post gaat boodschappen leveren in New York | 200 aanbiedingen bij Morrisons, waarvan slechts één groente

Supermarktleveranciers: Aldi sluit eerlijkste deals

Instacart geeft meeste werknemers parttime contract
Instacart zet een groot deel van zijn personeelsbestand om in parttime medewerkers, meldt bloomberg.com. Instacart stelt dat de verandering per 22 juni zal gelden voor medewerkers in Boston en Chicago. De verschuiving komt te midden van een toenemende discussie over hoe technologische ondernemingen zoals Uber, Lyft en de bezorgservice Postmates inspelen op Amerikaanse werknemers die gebruik maken van hun diensten.

The Postal Service zal boodschappen leveren aan New Yorkers
Postbezorgers in New York zullen binnenkort meer leveren dan rekeningen en ongewenste post. De US Postal Service zal later deze maand beginnen met de levering van boodschappen op basis van een voorstel aan de Postal Regulatory Commission, meldt internetretailer.com. USPS is van plan om rond 29 juni zijn Customized Delivery uit te breiden naar het metrogebied van New York City. USPS begon vorig jaar met het testen van de service in de omgeving van San Francisco middels postbezorgers, die boodschappen namens AmazonFresh aan consumenten leverden in 38 postcodegebieden.

Discounters twee keer zoveel kans op opening ​​nieuwe winkel
Lidl en Aldi hebben nu twee keer zoveel kans om een nieuwe winkel in het Verenigd Koninkrijk te openen dan de grote vier supermarkten, meldt lincolnshireecho.co.uk. Uit nieuw onderzoek van de Local Data Company blijkt dat discounters tussen 2010-2015 1367 winkels openden, dit in vergelijking met 582 eenheden van Sainsbury's, Asda, Morrissons en Tesco. Alle 1.400 steden die onderdeel zijn van het onderzoek hebben momenteel een discounter binnen de stadsgrenzen.

East of England vergroot campagne voor lokale voedselleveranciers

East of England Co-operative viert zijn succesvolle samenwerking met lokale voedselleveranciers met het evenement Sourced Locally Fortnight, meldt thenews.coop. Het evenement vond van 1 tot 14 juni plaats en gaf een nieuwe impuls aan de samenwerking tussen de retailer en zijn leveranciers. In het algemeen biedt de retailer meer dan 2.750 producten aan met de introductie van nieuwe artikelen op maandelijkse basis. De samenleving besteedde meer dan 48 miljoen euro in de lokale economieën rond de 200 vestigingen in Norfolk, Suffolk en Essex.

Carrefour en Colruyt krijgen boetes voor prijsafspraken

Carrefour SA en Colruyt NV zijn teruggeroepen door de Belgische mededingingsautoriteit voor het maken van prijsafspraken voor gezondheidsproducten en toiletartikelen. De autoriteit legt 17 supermarkten en leveranciers een totale boete op van 174 miljoen euro, zo meldt Bloomberg. Carrefour betaalt 36,4 miljoen, gevolgd door Colruyt met 31,6 miljoen euro, zo blijkt uit de details van een schikking met de mededingingsautoriteit.

Aldi Australië versterkt de supply chain
Aldi in Australië heeft meer details gegeven over de uitbreiding van 670 miljoen euro in Zuid- en West-Australië, meldt igd.com. De discounter is van plan om zijn aanbod van verse voeding met een verbeterde supply chain te versterken. Een nieuwe faciliteit (DC) bij Regency Park in Adelaide zal tegen het einde van 2015 worden geopend.

7-Eleven werkt met provider koeriersdienst 
7-Eleven Maleisië sluit naar verwachting een deal met een provider van een koeriersservice om zijn netwerk optimaal te kunnen gebruiken, meldt thestar.com.my. CEO Gary Thomas Brown stelde afgelopen dinsdag dat de retailer aangekomen is bij de laatste gesprekken met een aantal providers en wilt graag starten vóór het einde van het jaar.

Supermarktleveranciers: Aldi sluit eerlijkste deals
Volgens leveranciers houdt Aldi zich het meest aan de Groceries Code of Practice, meldt FarmersWeekly. Iceland, Tesco en Morrisons zijn de slechtste in de code compliance, aldus de leveranciers, maar hebben sinds vorig jaar wel verbeteringen doorgevoerd. De cijfers komen uit een YouGov-onderzoek, in opdracht van een jurylid van de Groceries Code. In totaal namen er 1145 leveranciers en brancheorganisaties deel aan het enquête.

200 aanbiedingen van Morrisons, waarvan slechts één groente 
In zijn laatste ronde van 200 prijsverlagingen telt Morissons slecht één groente, meldt mirror.co.uk. Campagnevoerders van gezondheidsorganisaties stellen dat de enige groente tussen de andere prijsverlagingen de diepvrieserwten van Birds Eye zijn. De aanbiedingen zijn vooral ongezonde snacks en drankjes.

Italmark koopt 70% van Family Market
De Italiaanse regionale supermarktketen Italmark heeft een belang van 70% in de 'Family Market'-groep gekocht, meldt esmmagazine.com. De overige 30% van de aandelen zal in de handen blijven van de lokale zakenman Fabrizio Uberti, aldus Giornale de Brescia. Deze deal zal Italmarks leidende positie in de retailsector in de gemeente Brescia en sommige gebieden van de regio Lombardije verder versterken.

Plotselinge sluiting van D'Agostino-winkel
Een plotselinge sluiting van een D'Agostino-winkel in Rye Brook, NY, heeft de zorgen over de financiële gezondheid van de retailer vergroot, meldt supermarketnews.com.

Waitrose kiest IRI als business insights partner
Het Britse Waitrose heeft globaal insight leader, IRI, geselecteerd als nieuwe partner voor business insights, meldt internationalsupermarket-news.com. Het partnerschap geldt voor langere termijn en start september 2015.

Tesco leeft volgens leveranciers gedragscode het slechtste na 
De leveranciers van Tesco beoordelen de retailer als de slechtste van de grote supermarkten als het gaat om de naleving van de gedragscode van de sector. De gedragscode is door de overheid ontworpen om fabrikanten te beschermen, meldt theguardian.com. 4% van Tesco's directe leveranciers claimt dat de retailer nooit heeft voldaan aan de Code of Practice. Nog eens 30% stelt dat de supermarkt zelden voldoet aan de code. Tesco reageerde door te stellen dat de enquête, gehouden onder net iets meer dan 1.000 producenten in totaal, een momentopname was van zijn business partners, gezien het feit dat de supermarkt 3.000 leveranciers in het VK heeft.

Facebook is nu meer waard dan Walmart
In iets meer dan drie jaar als beursgenoteerd bedrijf is Facebook meer waard dan Walmart, meldt qz.com.



Aldi slaat terug na Wesfarmers' 'verkeerd geïnformeerde' belastingclaim
Aldi Australië verwerpt de insinuaties van Wesfarmers' chief executive, Richard Goyder, die onlangs stelde dat de discounter niet voldoet aan de verplichte belastingbetalingen in Australië. Aldi stelt dat Goyder "verkeerd is geïnformeerd" en dat zijn claims als "feitelijk onjuist" moeten worden verondersteld, meldt afr.com.

Carrefour betreedt markt in Algerije, Ivoorkust en Kenia

De eerste Carrefour supermarkt in Algerije is op 18 juni geopend, meldt lineaires.com. De Carrefour des Bananiers in de gemeente, Bab Ezzouar, beslaat 4.000 vierkante meter en heeft 300 medewerkers. De introductie van Carrefour in Algerije werd geleid door het bedrijf HDA (Hyper Distribution Algérie). HDA werd gecreëerd door het samenwerkingsverband van de Saudi-Algerijnse ondernemingen, Asicom en Ulysses Hyper Distribution, die de supermarkten van Carrefour al runnen in Tunesië. De eerste Carrefour winkels zullen dit jaar ook in de Sub-Sahara van Afrika worden geopend: in Kenia en Ivoorkust.

Carrefour introduceert 'Bon App!'
Carrefour start met een nieuwe conceptstore die zich richt op afhaalmaaltijden: Carrefour Bon App! De 2 winkels in Parijs bieden salades, soepen, kant en klare maaltijden, broodjes, fruit, desserts, warme broodjes en koffie, meldt ac-franchise.com. 

Interessante retail-links:

VS: 'Robotische' supermarkt binnenkort in Des Moines
Klik hier om het artikel te lezen.

Whole Foods 365 loopt in op Trader Joe's
Klik hier om het artikel te lezen. 


Publicatiedatum: