Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse Anjou sjalotten krijgen binnenkort Beschermde Geografische Afkomst

Terwijl het sjalottenseizoen in volle gang is, kondigt de coöperatie Fleuron d'Anjou aan, dat een BGA-certificering voor de 'Anjou' sjalot aanstaande is. Het door 30 telers langverwachte besluit zal vanaf eind juli van kracht zijn. 'Anjou' sjalotten worden met de hand geplant en geoogst en beslaan een areaal van 150 hectare. Een derde deel (3.000 ton) van de productie wordt uitgevoerd.
 
Het BGA staat symbool voor de identiteit, herkomst en kwaliteit en is voor producenten een manier om concurrentie met andere variëteiten, die in Nederland gezaaid worden, aan te kunnen gaan. Met name de variëteiten die op de markt worden gebracht als sjalotten, maar eigenlijk kleine uien zijn. Dit gezaaide product is een grote concurrent van de traditionele sjalot, die een zeer slecht seizoen doormaakte in 2014-2015. 


 
Publicatiedatum: