Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Goed seizoen voor nieuwe wortelen

De laatste zending van nieuwe BGA wortelen van Ispica was op 15 juni. "De afzet was erg positief dit seizoen. We verdubbelden de hoeveelheid BGA-producten, omdat die op de markt sterk aan populariteit winnen," zegt Massimo Pavan (foto), salesmanager voor PEF.

PEF produceert 9.000 ton wortelen per jaar (waarvan 1000 ton met beschermde oorsprongsbenaming) op 120 hectare.

"Het seizoen was heel behoorlijk. De Russische boycot vormde voor ons geen probleem, omdat bijna alle Israëlische producten erheen gingen. Hier in Italië kwamen maar rond de vijftig containers. Vreemd genoeg lagen er maar weinig Israëlische producten in de schappen, dus hebben we van dit feit melding gemaakt bij het ministerie van Landbouw en het Fraudepreventie Instituut."



"Daarbij leidde het rampzalige seizoen van 2014 tot een daling van de productiegebieden in heel Europa, -15% In Italië en -25% in Spanje. Ondanks de regen tussen januari en maart was de kwaliteit van onze producten uitstekend."



"Vanwege de overvloedige regen werden de producten nat opgeslagen in Duitsland, Nederland en Griekenland, wat leidde tot grote houdbaarheidsproblemen. Iedereen ging vervolgens op zoek naar nieuwe wortels, dus de prijzen waren erg goed."



"De kwaliteit en de smaak van de Siciliaanse wortelen waren uitstekend, zozeer zelfs dat Noord- en Oost-Europese landen en Duitsland bereid waren om een beetje meer te betalen."


Contact:
Massimo Pavan
PEF srl
C. da Garzalla
97014 Ispica (RG)
Tel.: (+39) 0932 951822
Fax: (+39) 0932 952801
Email: massimop@pefsrl.net
Web: www.pefsrl.net
Publicatiedatum: