Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel schade door hagel in Oostenrijk

Hagelstormen hebben op grote schaal schade aangericht in Oostenrijk en vooral in de provincies van Burgenland, Steiermark en het zuiden van Oostenrijk. Wijngaarden, graslanden en landbouwgrond hebben flinke klappen gekregen.

In Burgenland zijn 1.000 hectare groente- en maisvelden en wijngaarden beschadigd. De schade wordt geschat op €800.000. In het zuiden van Oostenrijk hebben de gebieden Zwettl, Amstetten, Scheibbs, Neunkirchen, Hollabrunn en Horn veel schade opgelopen. In totaal is 8.000 hectare geraakt door de storm. Vooral graslanden en graan-, aardappel-, en maisvelden zijn beschadigd. De totale kosten worden verwacht op te lopen tot €800.000.

In totaal is er in heel Oostenrijk 13.000 hectare door de hagel geraakt en ligt de schade rond de €2 miljoen. De eerste herstelwerkzaamheden zijn al begonnen en er zal snel compensatie worden uitgedeeld aan de getroffen telers.



Publicatiedatum: