Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzen Duitse aardappelen bijna verdubbeld

Het aanbod aan Duitse vroege aardappelen neemt gestaag toe. Johannes Ioannidis, verantwoordelijk voor de import en export bij het Duitse bedrijf 'Johann Koch e.K.' : "Voor de telers verloopt het huidige seizoen beter dan het vorige. De vraag is goed en neemt toe."

Ook met de prijzen is men bij de firma Koch uit het Beierse Neuburg tevreden. "De prijzen hebben zich vergeleken met vorig jaar bijna verdubbeld", zegt Johannes Ionnidis. "Eind volgende week beginnen we met de Duitse consumptieaardappelen. Hierbij zal men moeten afwachten hoe de oogst uitvalt. Momenteel kan men hierover nog geen prognose geven." Voor de concurrentie uit het Middellandse Zeegebied hoeven de Duitse aardappelen momenteel echter niet te vrezen. Ionnidis: "In het Middellandse Zeegebied zijn de voorraden aan vroege aardappelen bijna uitgeput. Daar vallen nauwelijks nog aardappelen te halen."

De export van Duitse waren staat momenteel niet gepland. Ionnidis: "De Zuid-Europeanen hebben het liefste producten uit hun eigen land. Zij willen momenteel geen Duitse aardappelen." Voor Johann Koch e.K. start de export van Duitse aardappelen naar Zuid-Europa pas eind augustus/ begin september.
Publicatiedatum: