Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hessen vreest grotere schade kersen, frambozen en pruimen door Aziatsiche fruitvlieg

In 2014 kreeg de Aziatische fruitvlieg bij professionele fruittelers en hobbytuinders in Duitsland grote bekendheid, aangezien de maden van deze slechts enkele millimeters grote vlieg krieken, frambozen en bramen binnen korte tijd op grote schaal verwoesten. Ook rode druiven, vlierbessen, pruimen en vele andere vruchten werden aangetast. Na de dramatische vermeerdering van het ongedierte vorig jaar vraagt men zich vlak voor de start van het kersenseizoen af op welke schade men dit jaar moet rekenen.

De medewerkers van gewasbeschermingsdienst Gießen, die in heel de Duitse deelstaat Hessen werkzaam is, controleren regelmatig de aanwezigheid van het ongedierte met zogenaamde 'bekervallen'. Volgens hen vliegt de Aziatische fruitvlieg in Midden-Hessen nog niet veel rond. In Zuid-Hessen stijgen de gevangen aantallen bij toenemende temperaturen echter reeds duidelijk. "Men moet er, vanwege het vroege optreden en de voor het ongedierte optimale weersomstandigheden, vanuit gaan dat de Aziatische fruitvlieg zich ook dit jaar massaal zal vermeerderen", zegt Christoph Hoyer van de gewasbeschermingsdienst Gießen. Het geven van een prognose van de grootte van de schade voor het lopende seizoen is echter nog moeilijk. Hier kan men pas iets over zeggen als bij de getroffen fruitsoorten de eerste aantasting te zien is.
Publicatiedatum: