Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hoge prijzen door kleinere productie in Turkije

"Moeilijk seizoen voor noten en gedroogd fruit"

Tholen - Tijdens de zomermaanden ligt de vraag naar noten en gedroogde vruchten altijd lager dan in de winter. "In deze periode kiezen mensen eerder voor vers fruit", vertelt Linda de Ridder van Beltran. Het seizoen startte vorig jaar september en verliep moeizaam. "Dat had met name te maken met de situatie in Turkije. Men had daar vorig jaar tijdens de bloeiperiode te maken met vorst en daardoor was meer dan de helft van de productie beschadigd. Er kwam dus een stuk minder volume."



Hogere prijzen
Turkije is een belangrijke leverancier voor noten en gedroogd fruit. "Wij importeren met name hazelnoten, amandelen, vijgen en abrikozen uit dit land en van al deze producten was de oogst geraakt door het koudere weer. Dit had ook invloed op de prijs dit seizoen, die waren bijna verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. In het begin van het seizoen lagen de gedroogde abrikozen zelfs rond de 10 euro per kilo. Dat is later nog iets gedaald." Ze geeft aan dat het moeilijk was om aan de klanten uit te leggen dat alles duurder was geworden. "Velen begrepen het in eerste instantie niet. Er werd dit seizoen minder afgenomen dan andere jaren door de hogere prijzen." Linda kijkt uit naar volgend seizoen. "In september zal de nieuwe oogst weer komen, hopelijk is het dit jaar weer een normaal volume. Zo worden de prijzen weer wat acceptabeler voor de klant."



Beltran
Het bedrijf Beltran valt onder Groep A. de Witte. In het importcentrum te Brussel biedt Beltran enerzijds een veelzijdig assortiment overzees fruit en een volledig assortiment van Italiaanse groenten en fruit aan. Daarnaast hebben ze ook een apart magazijn voor het gamma van noten en gedroogde vruchten onder het merk Cebon, waar Linda De Ridder de zaken waarneemt. Ook fruitsappen worden in Cebon verkocht, waarvan enkele in bio. Momenteel is er veel vraag naar dadels. De ramadan is net van start gegaan en dat is een product wat goed gegeten wordt in de uren dat men mag eten."

Voor mee informatie:
Linda de Ridder
Beltran (Groep A. de Witte)
Werkhuizenkaai 112-154
1000 Brussel - Belgiƫ
Tel: +32 (0) 2216 4593
Fax: +32 (0) 2245 7043
info@beltran.be