Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teughels heeft weer Frans steenfruit van Bayard

"Prijsverschil Frans en Spaans steenfruit gemiddeld halve euro"

Tholen - Het Franse steenfruitseizoen is dit jaar laat van start gegaan bij Teughels. "Vorige week kwamen de eerste volumes binnen, terwijl we vorig jaar rond begin juni al gestart waren. Het heeft met name te maken met het feit dat het langer koud was in Frankrijk deze lente. "De kalibers van het steenfruit zijn nu nog kleiner, maar daar komt binnen tien dagen verandering in", vertelt Jaqueline de Roock, die samen met haar dochter Christel het importbedrijf runt.



Bayard
Teughels is de enige op de importmarkt in Brussel die steenfruit van het merk Bayard vermarkt. "Deze leverancier hebben we nu al zo'n 25 jaar en hier zijn wij en onze klanten nog steeds zeer tevreden mee", vertelt Jaqueline. "De focus ligt bij Bayard op kwaliteit en de smaak en het suikergehalte zijn perfect. Tijdens de pluk wordt zorgvuldig een selectie gemaakt van het beste fruit." De prijzen liggen volgens haar op een goed niveau. "Vorig jaar zaten we al iets verder in het seizoen op dit moment, dus toen was het al wat lager." Vergeleken met Spaans product ligt het prijsniveau van het Franse hoger. "In Frankrijk zijn telers meer kosten kwijt aangezien de pluk arbeidsintensiever is. Gemiddeld is het prijsverschil rond de halve euro per kilo."



Veranderingen in de handel
De producten worden afgezet aan marktkramers, winkeliers en supermarkten. Jaqueline ziet een belangrijke verandering in vergelijking met vroeger. "Er zijn steeds minder kleine handelaren en winkeliers. Daarnaast is het aanbod veel groter dan toen. Pakweg 20 jaar geleden moest je er vroeg bij zijn, wilde je het beste fruit hebben. We stonden toen als handelaren bij Tour et Taxis. De producten kwamen dan per trein en wij verkochten wat er was. Als het op was, had je pech. Nu is er altijd te veel en het meeste fruit is overal verkrijgbaar. Het is moeilijk om je te blijven onderscheiden. Gelukkig kunnen wij dat nog met Bayard."





Voor meer informatie:
Jacqueline en Christel De Roock
Teughels NV
Europees Centrum voor fruit en groenten
Werkhuizenkaai 112/154
1000 Brussel
Magazijn 63 + 64
T +32-022424581
F +32-022453342