Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Polen: Verrassende stijging appelprijzen

Volgens deskundigen van het Landbouw en Voedingsinstituut laten Poolse appelprijzen een opvallende stijging zien. In mei 2015 zijn appelprijzen op de groothandelsmarkt met 19% gestegen ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor.

Ondertussen zijn coöperatieve prijzen momenteel 48% hoger geworden en die van exporteurs zijn met zo'n 51% gestegen. Ook is de appelprijs voor verwerkende industrieën met 30% toegenomen. In vergelijking tot april 2015 is de groothandelsprijs van appelen in mei met 28% omhoog gegaan: bij tuinbouwcoöperaties met 45% en exporteurs bieden 22% meer.
 
"De hoofdreden dat de appelprijs op alle marktniveaus flink is gestegen, is de geringe aanvoer. De appelvoorraad van het seizoen 2014 is al uitgeput," aldus experts van ERiGZ.

Volgens de World Apple and Pear Association bedroeg de appelvoorraad in Polen begin mei naar schatting 0,25 miljoen ton, 9,1% lager dan in dezelfde maand van het voorafgaande jaar. (PAP)

Bron: pap.pl
Publicatiedatum: