Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru: stijging granaatappelexport

"Het departement van Ica is een regio met een warm woestijnklimaat, perfect voor de fruitteelt. Onze granaatappelen zijn donkerrood van kleur en hebben een goed zuurgehalte en Brix-waarde", aldus Arturo Zaldívar van Agrovictoria.

Agrovictoria bezit 3.250 hectare, waarvan 1.000 beplant zijn met druiven, granaatappelen en avocado's. Het bedrijf heeft een goed uitgewerkt productiesysteem waardoor 80% van haar producten op de verse markt kunnen worden verkocht. De overgebleven 20% wordt verwerkt.


"Dit jaar hebben we ervoor gekozen ons erop te richten onze bestaande granaatappelmarkten in Europa, Canada, Azië en het Verenigd Koninkrijk te consolideren en om nieuwe markten te onderzoeken in het Verre Oosten en Zuidoost Azië. We wachten ook op het moment dat de fytosanitaire restricties in de VS worden opgeheven".

Op de wereldmarkt concurreert Peru met producten uit Chili, Argentinië en Zuid-Afrika. De vraag is in het algemeen goed en de prijzen zijn aan het stijgen. "Afgelopen seizoen hebben we 25 containers geëxporteerd. Dit seizoen hopen we meer dan 100 containers te exporteren en volgend seizoen rond de 300 containers. In totaal hebben wij de capaciteit om 700 containers te exporteren", zegt Arturo Zaldíva.


Over Agrovictoria
De Benalcázar houdt van Peru en heeft in 1995 een goed klimaat voor agricultuur gevonden in Ica. De familie is begonnen met het verbouwen van groene asperges. Over de jaren heen is er ook begonnen met het telen van druiven en andere fruitsoorten. "Onze missie is om een van de grootste bedrijven te worden in de vers fruitsector. We willen producten van de hoogste kwaliteit en versheid over de hele wereld exporteren, onze werknemer steunen en de natuur respecteren en beschermen. We willen hiervoor de juiste technologie ontwikkelen en op een duurzame manier telen".

Meer informatie:
Arturo Zaldívar
AGROVICTORIA
Tel. +51 99 7913672
agrovictoria.sales@gmail.com
Publicatiedatum: