Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: €1,1 mln voor nieuwe gmo aardappel

Wetenschappers van het Sainsbury Laboratorium hebben voor vijf jaar financiering gekregen om een genetisch gemodificeerde aardappel -beter voor het milieu, gezonder voor consumenten en goedkoper in productie- te ontwikkelen.

Het aardappelproject van het laboratorium wordt geleid door Jonathan Jones en zal gefinancierd worden door het Tuinbouw- en Aardappelinitiatief. Een verdere 10 procent financiering wordt aangeboden door de industriƫle partners in het project: BioPotatoes UK Ltd en Simplot, gevestigd in de Verenigde Staten. Wanneer het project succesvol blijkt, zullen beide bedrijven investeren in het proces van goedkeuring en in het op de markt brengen van de aardappel in de VS en Europa.

Professor Jones: "We zijn nog een paar jaar verwijderd van ons uiteindelijke gewas. De aardappel zal door alle nodige goedkeuringsprocessen moeten. Als het deze tests doorstaat en als het is goedgekeurd voor beplanting, zou deze aardappel kunnen voorkomen dat er tonnen beschermingsmiddelen op ons land wordt gespoten. Ook kan het de opbrengst vergroten en een gezonder product opleveren." 

Het project is een publieke/private partnerschap dat de wetenschappelijke expertise van het Sainsbury Laboratorium en de Universiteit van Leeds combineert met die van BioPotatoes UK Ltd.
Publicatiedatum: