Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dakkas op nieuw logistiek centrum REO-Veiling

Tholen - Al jaren is de REO Veiling bezig met site Vuylsteke. In 2008 was het nog een vervallen deel van een metaalbedrijf naast de veiling met zware chemische vervuiling in de grond. In 2010 kocht de REO Veiling de site, de afgelopen jaren is het gesloopt en de bodemsanering is voor een belangrijk deel gerealiseerd. "Door de sanerings- en afbraakplicht hadden we de tijd om erover na te denken hoe we de site konden integreren in de werking van de REO Veiling en onze logistiek optimaliseren naar producent en koper. Bovendien wilden we een integratie van deze site in het bredere stedelijk complex van midden West-Vlaanderen. Hiervoor werd het architectenbureau ARTE onder de arm genomen. Samen keken we naar de mogelijkheden voor de toekomst. Alles met betrekking tot verpakking en logistiek diende gebundeld te worden onder één dak. Daarom wordt momenteel een nieuwe logistieke afdeling gebouwd van 1 hectare en dat zal eind deze zomer in gebruik genomen worden. Het wordt een centrum van meermalig en éénmalig fust voor de Vlaamse en Noord-Franse regio", vertelt algemeen directeur van de REO Veiling, Paul Demyttenaere.



Toekomstgerichte tuinbouw
Paul geeft aan dat West-Vlaanderen een glastuinbouwregio is met toekomst. "De provincie West-Vlaanderen en Inagro bouwen een onderzoekscentrum voor glastuinbouw op het dak van de nieuwe loods van de REO Veiling. Beide partners vinden het belangrijk om meer te doen met de schaarse ruimte in Vlaanderen. Logistiek en industrie moeten in hun ruimtebeslag creatiever durven zijn. Daarom zijn we vanuit de REO Veiling in gesprek gegaan met Inagro. Zij waren van plan om te investeren in een nieuw onderzoekscomplex voor glastuinbouw. Het is immers belangrijk als onderzoekscentrum voor glastuinbouw mee te groeien met de productie in de provincie. Vandaar dat er nood is om de productie van glasgroenten naar de toekomst toe te begeleiden. Deze privaat-publieke samenwerking mikt op een toekomstgerichte tuinbouw."



Hij vervolgt: "Daarnaast kan glastuinbouw zorgen voor verhoogde efficiëntie van ruimte en energiegebruik. Ook zijn er veel maatschappelijke kansen. De grond in Vlaanderen is schaars, dus zo wordt de grond op meerdere manieren gebruikt. We gaan voor professionele standstuinbouw en maken ruimte voor een accommodatie voor Europees glastuinbouwonderzoek van morgen. Het wordt een Europese logistieke en groene hub met een serrecomplex." Paul vind dat dit een perfect voorbeeld is van professionele stadslandbouw. "Het gaat om 1 hectare en het is een geweldige oplossing om een industrieel complex toch een mooie uitstraling te geven. Je moet zo'n stap durven zetten."



Aangezien Inagro lid is van de REO Veiling verwacht Paul in de toekomst ook de productie vanuit het nieuwe onderzoekscentrum terug te zien in de veilinghallen. De uitstraling van de korte keten waarvoor de REO Veiling iedere dag opnieuw staat.

Voor meer informatie:
Paul Demyttenaere
REO Veiling
Oostnieuwkerksesteenweg 101
B-8800 Roeselare
Tel: +32-51231206
Fax: +32-51231289
www.reo.be
info@reo.be