Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuwe rubriek: wereldmarkt

Overzicht wereldmarkt op productniveau

'The Global Village' is een gevleugelde uitdrukking die in drie woorden samenvat dat de wereld kleiner wordt. Niet letterlijk natuurlijk, maar dankzij snelle transportmiddelen en moderne communicatiemiddelen is de andere kant van de wereld een muisklik bij je vandaan. AGF.nl speelt hier op in met een nieuwe, wekelijkse rubriek: Wereldmarkt. In deze rubriek beschrijven we eens per week de markt wereldwijd voor één product.



Vorige week begonnen we met appelen en beschreven we de wereldwijde appelmarkt. Enkele hoogtepunten: Poolse handelaren hebben niet alleen interesse in de Nederlandse of Belgische appelen, maar ook in Italië zien ze de vraag uit Oost-Europa toenemen. In Canada, India en China neemt het aanbod van appelen uit Washington aanzienlijk toe. De Amerikaanse staat heeft een goed seizoen achter de rug, maar door havenstakingen liep de export vertraging op. Op het zuidelijk halfrond is het nieuwe seizoen begonnen. Wat zijn de gevolgen van de hagel in Nieuw-Zeeland en waarom zijn Zuid-Afrikaanse exporteurs somber? Lees hier het artikel.

Deze week duiken we in de wereldwijde komkommermarkt. Voor de komende weken staan verder nog aardappelen en bananen op het programma. Blijf met deze artikelen op de hoogte van de wereldmarkt. En zie je zelf ontwikkelingen in de markt van deze producten? Neem contact met ons op en we verwerken de informatie anoniem in het artikel.