Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hortica viert 25-jarig jubileum

Handelsbedrijf Hortica bestaat dit jaar 25 jaar. Ben Messaoud begon in 1990 vanuit een klein kantoortje in Enkhuizen met de verkoop van AGF voor de industrie. Inmiddels is Hortica ook volop actief op de versmarkt en nemen ook biologische AGF een belangrijk aandeel in van de handel. Hortica is vanaf het begin af aan actief in export voor de industrie. Door heel Europa worden groothandelaren, conservenfabrikanten, groentesnijderijen, diepvriesbedrijven en drogerijen van groenten en fruit voorzien. Sinds 2009 is de oudste zoon Mons in het bedrijf gekomen. In 2012 volgde de tweede zoon Menno.



Vanuit het kantoor in Andijk wordt een breed pakket aan groenten geƫxporteerd. De belangrijkste producten zijn de grove groenten zoals knolselderij, wortelen, rode kool, witte kool en rode bieten maar ook uien behoren tot het vaste assortiment.
Ben is al ruim dertig jaar actief in de AGF-sector en heeft de industriƫle sector dan ook zien veranderen. Vooral de aandacht voor voedselveiligheid heeft volgens hem veel teweeg gebracht. "De hoge eisen die worden gesteld hebben de kwaliteit echter wel naar een hoger niveau getild. Nederlandse industriegroenten hebben in het algemeen een goede naam, dat toe te wijzen is aan onder andere de uniformiteit van het product en de constante goede kwaliteit."

Lees het volledige interview met Ben Messaoud in Primeur van mei. Ook Primeur ontvangen? Sluit hier een abonnement af en je krijgt het mei-nummer nog toegestuurd.

info@hortica.nl