Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kiremko en Tolsma-Grisnich bouwen nieuwe frietfabriek in China

Strategische partners Tolsma-Grisnich en Kiremko hebben een totaalproject geleverd aan Ningxia Yujing Food Co. in China. Het project bestaat uit een complete productielijn voor frites en hash browns, inclusief een aardappelbewaring en -sorteersysteem.

Kiremko en Tolsma-Grisnich zijn al meer dan 30 jaar strategische partners. Om de samenwerking kracht bij te zetten, delen beide partijen een kantoor in Beijing. Dezelfde filosofie wordt toegepast op opkomende markten zoals India en Rusland. De kracht van deze samenwerking is dat ze samen zorg kunnen dragen voor de volledige toeleveringsketen vanaf het veld tot het verpakte, ingevroren eindproduct. Het project, dat voor Ningxia Yujing Food werd verwezenlijkt, is hier een goed voorbeeld van.

Tolsma (deel van de Tolsma-Grisnich Group) leverde een aardappelbewaringssysteem met een capaciteit van 50.000 ton. Deze bulkbewaring is uitgerust met alle noodzakelijke apparatuur voor het langdurig bewaren van aardappelen. De complete bewaring wordt bestuurd via de Tolsma klimaatcomputer, VisionControl. Meer dan 60 jaar ervaring met en kennis over bewaring is in dit besturingssysteem opgenomen. Het is gebruikersvriendelijk en alle bewaargegevens kunnen worden nagegaan via het scherm.



De apparatuur voor het toevoeren, drogen en sorteren van de aardappelen voorafgaand aan de verwerking, is geleverd via Grisnich (deel van de Tolsma-Grisnich Group). De geleverde apparatuur bestaat uit een nauwkeurige sorteermachine, die de afgemeten aardappelen naar de desbetreffende bunkers transporteert. De bunkers bufferen de aardappelen voorafgaand aan het productieproces. Het complete systeem is geïntegreerd met de nieuwste technologische functies om een non-stop productie te garanderen.
Kiremko is verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en installeren van beide volledige productielijnen van het allereerste begin tot het verpakken en bekisten van het eindproduct. De lijn is opgezet om frites te produceren naar de specificaties van de bekende fastfoodketens, die in China actief zijn en met hoge snelheid hun aantal restaurants uitbreiden, waarmee het volume aan frites dat in China wordt geconsumeerd, voortdurend toeneemt.

Energiebesparing
Het energiebesparende verwerkingsbedrijf heeft een productie van 6.000 kg frites per uur. Bij het ontwerpen van deze lijn is speciaal aandacht besteed aan energiebesparing en afvalbeperking. Het energieverbruik is op verscheidene manieren verminderd. Water vanuit verschillende delen van de lijn wordt gereinigd in een waterreinigingsunit en kan opnieuw worden gebruikt in wassers, pompsystemen en blancheurs. Naast deze besparingen worden alle bakdampen gecondenseerd in een speciaal ontworpen condensor en opnieuw gebruikt om de verwerkingslucht voor de droger te verhitten, waardoor het energieverbruik wordt verminderd en de uitstoot van uitlaatgassen aanzienlijk wordt verlaagd. Voor een optimale ontvetting is er een Oil Miser geïnstalleerd, direct na de oven. De olie, die vanuit het gebakken product wordt opgevangen, wordt teruggebracht naar de oven om het olieverbruik te minimaliseren. Deze machine voorkomt ook dat de olie de koel-vriestunnel bevuilt en heeft tot gevolg dat het eindproduct minder vet bevat.

1000 kg per uur
Voor een optimaal gebruik van het ruwe materiaal is er de tweede productielijn voor hash browns met een capaciteit van 1.000 kg aan eindproduct per uur. Alles dat door de sliver remover, lengtesorteerder of Visionair optische sorteerder wordt verwijderd in de frites productielijn, wordt verzameld en naar de hash brown productielijn gepompt, zodat het uiteindelijke afval tot een minimum wordt beperkt. Er zijn vier verschillende vormen geleverd voor de Nex-Gem rotary former, zodat er verschillende vormen hash browns kunnen worden geproduceerd. De speciale Kiremko 'Fry by Wire' bakoven is geïnstalleerd in de hash brown productielijn. Het oliepeil wordt bestuurd met radarsensoren tot het 'voorstuk' van de hash browns en er ligt een hete oliedeken op het product om te voorkomen dat het product gaat drijven en aan elkaar plakt. De productstroom komt in exact dezelfde volgorde uit de oven als die naar binnen ging.

Meer informatie:
Tolsma-Grisnich Group
Erwin van den Berg, Area Sales Manager
T: +31 (0)527 – 636 465
www.tolsma.com

Kiremko B.V.
Joost Miltenburg, Area Sales Manager
T: +31 (0)348 – 47 94 00
E: jmi@kiremko.co
Publicatiedatum: