Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leon van Meir

"Uienmarkt deze week stuk rustiger"

Tholen - Vorige week zijn er behoorlijk wat uien weggegaan, maar deze week is het een stuk rustiger. Dat vertelt Leon van Meir van de gelijknamige uiengroothandel uit Steenbergen. Hij maakt zich er geen zorgen over. "Het venijn zit hem dikwijls in de staart, maar het kan alle kanten uit. De Ramadan zit er weer aan te komen en dat zorgt doorgaans weer voor de nodige vraag uit Afrika."



"Er zijn nog wel uien beschikbaar, maar door het late voorjaar zijn de plantuien er ook nog niet, dus dat houdt de stemming er wel in. Iedereen zit naar elkaar te kijken. Men zegt dat er 25 cent bij de teler wordt betaald, maar ik heb er zo mijn bedenkingen bij of die prijs daadwerkelijk wordt gerealiseerd, zoveel transacties zijn er momenteel niet", vervolgt Leon. De kwaliteit valt de handelaar gemiddeld genomen niet tegen. "Er vallen wel een paar partijtjes af, maar die vinden veelal hun weg naar Polen, want de prijzen voor de industriemarkt zijn redelijk goed. Goede partijen Hollandse rode uien zijn er maar sporadisch beschikbaar. Die markt neemt Egypte meer en meer over."

Voor meer informatie:
Van Meir Uien
Boonhil 8
4651 VW Steenbergen
Tel: 0167 - 54 22 20
Fax: 0167 - 54 22 28
info@vanmeir.nl
www.vanmeir.nl