Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Kredietverzekering belangrijk voor internationale handel"

Versproducten verschepen is een riskante onderneming. Zelfs nadat je jezelf verzekerd hebt van een kwaliteitsproduct, je een afnemer gevonden hebt, de logistiek geregeld is en de bederfelijke lading op tijd is afgeleverd, is betaling niet altijd gegarandeerd. Omdat er zoveel tijd en moeite wordt geïnvesteerd, is het cruciaal dat exporteurs zichzelf beschermen tegen uitblijven van betaling door middel van een kredietverzekering.

"Een kwart van al het falen in het bedrijfsleven is direct te wijten aan openstaande schulden", zegt Michel Bianchini van Euler Hermes. "Dat houdt in dat 25% van alle zakelijke fiasco's niet veroorzaakt worden door vergissingen in management of legale problemen, maar omdat een klant niet betaalde." Daarom gelooft Bianchini dat het soort verzekering dat zijn bedrijf levert voor alle exporteurs noodzakelijk is.



Bijna alle landen worden gedekt
"Het is onze taak om cliënten te beschermen tegen het risico van faillissement door openstaande schulden", zegt Bianchini. "In het geval van een openstaande schuld stellen we doorgaans voor 90% van deze schuld onze cliënt schadeloos." Dit is mogelijk omdat Euler Hermes bedrijven uitvoerig onderzoekt en gebaseerd op dit onderzoek passende kredietlimieten bepaalt. Euler Hermes adviseert dan zijn cliënten over wat voor risico's aanvaardbaar zijn met betrekking tot het handelen met afnemers overzee. Op negen landen na wordt elk land ter wereld gedekt door de diensten van Euler Hermes en Bianchini is van mening dat dit bereik het bedrijf onderscheidt van de concurrentie.

"Om op dit terrein efficiënt zaken te doen, moet je veel informatiekoppelingen hebben", legt hij uit. "We hebben 6.000 man in onze groep, bestaande uit bankiers, verzekeraars, bedrijven en zakelijke informatiediensten. 3.000 hiervan verzamelt informatie." Euler Hermes kan deze informatie gebruiken om bedrijven te laten groeien en ze te beschermen als de groei gestuit wordt.

"Bedrijven moeten meer klanten krijgen en dat lukt ze alleen als ze meer omzet genereren", zegt Bianchini. "Wij kunnen alle informatie krijgen die nodig is voor meer handel."

Voor meer informatie:
Michel Bianchini
Euler Hermes
Tel: +33 491 133 716
michel.bianchini@eulerhermes.com
www.eulerhermes.com
Publicatiedatum: