Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stijgende populariteit Nationale Bananensmijtdag en andere facebookgrappen

Nationale Bananensmijtdag, tweedaagse cursus professioneel konijnentrimmer en het EK Linkshandig diepzee knikkeren. Op Facebook springen de meest gekke evenementen als paddenstoelen uit de grond.

Nationale Bananensmijtdag
Met meer dan 39.000 aanmeldingen lijkt de eerste nationale editie bananen smijten een daverend succes te worden. "Er is tevens een ruilhoekje waar je bananen waar je niks meer mee doet kan ruilen", zegt de organisatie op de pagina van het evenement. Facebook blijkt een broedplaats van verborgen talenten. Je Facebookvrienden hebben ineens buitengewone interesses voor de gekste evenementen en hebben de bizarste hobby's. Er zijn zelfs Facebookgebruikers die naar Papoea-Nieuw-Guinea vertrekken voor 'gooi hagelslag naar roodharigen dag!' Wees gerust, ze gaan er niet echt heen maar grappen gewoon een eindje weg. De enorme stroom aanmeldingen voor rare evenementen is ontstaan nadat het evenement 'studioshoot met je paard' van Facebook verdween. Een fotografe maakte dit (serieuze) evenement aan om de opkomst te bepalen. Al snel werd de Facebookpagina overspoeld met trollende berichten en hilarische inhakers.

Studioshoot met je paard
Zo trok Sjors Veldt nogal wat likes met zijn bericht. 'Stylist gezocht', luidde de oproep. "Ik zit even met een probleem opgezadeld. Is er iemand die kan vlechten? Ik wil niet gewoon met paardenstaart. Zelf vind ik vlechten een ware nachtmerrie. Als iemand in een korte tijd nog een pony kan knippen, ook prima", zei hij op de Facebookpagina.

Boodschap
Hoewel een groot deel van de deelnemers zich waarschijnlijk voor de lol op 'aanwezig' zet voor de evenementen, zit er ook een boodschap achter. Veel mensen onderschatten de kracht van Facebook. De fotografe die de studioshoot op Facebook zette, had dit volgens sommigen beter niet op openbaar kunnen zitten.
Wanneer je een Facebookevenement op openbaar zet, kan iedere gebruiker zich aanmelden en berichten plaatsen. Om te voorkomen dat dit soort dingen gebeuren, willen gebruikers laten zien hoe snel en makkelijk zoiets kan gebeuren.

Concurrentie
Inmiddels is de concurrentie moordend. De evenementen worden massaal gedeeld op pagina's van andere evenementen. Zo is er nu ook het 'WK Kousen in sandalen dragen' in Belgiƫ en het 'NK Walvis eieren zoeken'. Hoewel veel mensen er de lol wel van inzien en zich ook aanmelden voor het 'WK naar alle evenementen gaan op Facebook', zijn er ook mensen die zich verzetten tegen de events door zich aan te melden voor 'Nationale Idiote-facebook-events-aanmaak-dag'.

Bron: nieuws.nl
Publicatiedatum: