Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
WCCPF voor het eerst op United Fresh Show in Chicago

Zuid-Afrikaanse citrustelers zeer te spreken over oogst

Uitstekende weersomstandigheden in Zuid-Afrika hebben bijgedragen tot een vroege citrusoogst in de westelijke en noordelijke Kaap-regio's van Zuid-Afrika. Hierdoor komen het citrus eerder aan in de VS en zullen containers met easy peelers en navelsinaasappelen in de komende 2 à 3 weken aankomen in de haven van Newark.


 
"Gunstige weersomstandigheden en een optimale fruitrijpheid bepaalden het begin van de oogstperiode. Onze telers zijn van mening dat wat fruitkleur en kwaliteit betreft dit misschien wel het beste fruit in jaren is, dat in het begin van het seizoen wordt geoogst. Consumenten in de VS hebben een voorkeur voor een goede smaak", aldus Suhanra Conradie, CEO van het Western Cape Citrus Producers Forum (WCCPF).
 
Eerste lading 15 juni
De eerste conventionele lading zal op 15 juni aankomen in de haven van Philadelphia bij Gloucester City, die ongeveer 3.800 pallets met easy peelers en navelsinaasappelen bevat. De aankomst van twee andere conventionele ladingen zijn gepland op 25 juni en 6 juli. "Volgens de planning komen gedurende oktober normaal elke 10 à 12 dagen conventionele ladingen binnen, afgaande van de marktvraag. Containerladingen met kleinere volumes komen tussendoor binnen om een stabiele aanvoer te garanderen", zegt Conradie.

Het pilot-programma van de haven van Houston om ladingen te ontvangen zal voortgezet worden en zal een doorgang vormen naar de westelijke regio's van de VS. "Hoewel we met ongeveer 45.000 ton 12% groei hebben gezien in de volumes van vorig jaar, is het mogelijk dat we tijdens het seizoen van 2015 meer zullen verschepen.", vervolgt Conradie.
 


Harvest for Hope

Het WCCPF houdt goed de voortdurende discussies in de gaten omtrent het vernieuwen van de African Growth and Opportunity Act (AGOA). "Zuid-Afrika, met inbegrip van het citrus-programma, heeft baat gehad bij het AGOA", aldus Conradie. "We hopen dat het AGOA wordt vernieuwd, omdat het een noodzakelijk onderdeel vormt van het succes van dit programma, waarmee banen worden gecreëerd in zowel Zuid-Afrika als de VS. Onze succesvolle Harvest for Hope-projecten zijn een direct resultaat en illustreren onze inspanning voor economische empowerment."
 
In juni 2015 zal het WCCPF voor het eerst present zijn op de United Fresh Show in Chicago. "Dit is een enerverende kans voor retailers en onze import-partners om kennis te maken met onze telers en om ons fruit uit het vroege seizoen uit te proberen," zegt Conradie. 

Bron: www.summercitrus.com 

Voor meer informatie:
Lisa Packer
Star Group
Tel: +1 (610) 688-3164
Email: lpacker@stargroup1.com
stargroup1.com
Publicatiedatum: