Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Argentijnse peren naar China

Het heeft jaren geduurd, maar deze maand was het dan zover: de eerste export van peren vanuit Argentinië naar China. Al jaren exporteert Argentinië grote hoeveelheden appelen en peren vanuit Rio Negro in het tegenseizoen naar veel landen, waaronder de EU, maar het exportprotocol met China is pas sinds kort afgerond.

De eerste lading peren betrof drie containers van in totaal 63 ton van de variëteit Packham. Het Argentijnse Ministerie van Landbouw maakte bekend dat de lading vooraf was geïnspecteerd door de Argentijnse fytosanitaire controle dienst SENASA, tezamen met de Chinese controle door AQSIQ. De Chinese marktopening is een welkome ontwikkeling in de Argentijnse fruitsector die een moeilijk jaar achter de rug heeft. Een combinatie van gestegen arbeidskosten, lage prijzen, een lage peso/dollar koers en de door devaluatie weggevallen Russische markt maakt dat veel bedrijven moeite hebben uit de rode cijfers te blijven.

Het afgelopen jaar is de Chinese markt open gegaan voor diverse Argentijnse producten, waaronder sorghum en zonnebloempitten. Ook zijn diverse zuivelverwerkingsbedrijven en slachterijen toegevoegd aan de lijst van voor export goedgekeurde bedrijven. 
Publicatiedatum: