Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

KÖLLA verwacht goede steenfruitoogst uit Italië

Het aanbod van steenfruit op de Duitse markt neemt dagelijks toe. Ook bij 'KÖLLA GmbH & Co. KG' is inmiddels het steenfruitseizoen van start gegaan. Het bedrijf uit Kaarst bij Düsseldorf deelt mee dat zij inmiddels onder andere perziken en nectarines uit Italië importeren.

Vanaf week 22 verwacht het bedrijf diverse steenfruitsoorten uit haar teeltgebieden in Italië. Uit de regio's Calabrië, Basilicata en San Ferdinando worden gemiddelde tot goede perzik- en nectarineoogsten verwacht. De nectarines uit Basilicata en San Ferdinando zullen waarschijnlijk vanaf week 23 in Duitsland aankomen. De abrikozenoogst zal dit seizoen wel zo'n 30 procent kleiner zijn dan vorig jaar.

Vanaf week 23 belooft de seizoensstart in de regio San Salvo een vermoedelijk gemiddelde perzik- en nectarineoogst. De telers in de regio Emilia Romagna kunnen vanaf week 25 op een zeer goede tot goede oogstkwaliteit rekenen. Desondanks moet men erop rekenen dat de oogst hier zo'n zeven tot acht procent kleiner uit zal vallen dan vorig jaar. Dit is het resultaat uit de drie laatste catastrofale oogstperiodes. Toen werden oude bomen niet door nieuwe vervangen. Het gevolg: ondanks de optimale weersomstandigheden vallen er kleinere hoeveelheden te verwachten.

In Piëmont wordt de seizoensstart in week 28 verwacht. Men rekent hier vergeleken bij afgelopen seizoen op grotere hoeveelheden en een duidelijk verbeterde kwaliteit, zo deelt KÖLLA mee. Voor pruimen uit de regio Piëmont is het nog te vroeg voor een gedetailleerde prognose. KÖLLA gaat er echter van uit dat de oogst onder die van 2014 zal liggen.
Publicatiedatum: