Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerking tussen Système U en Auchan bedreigt Europese retailers

Carrefour overweegt overname Billa

Reliance Retail sluit meer dan 100 format-winkels
Reliance Retail, een deel van Reliance Industries (RIL), sluit in fiscaal 2015 meer dan 100 winkels, voornamelijk in value- (voedselretail en supermarkten) en sieraden-formats, zo meldt dnaindia.com. De unit meldde een stijging van 116% van het bedrijfsresultaat (EBITDA) op 112,25 miljoen euro in 2014-15. Het value-format is de grootste inkomstenbron voor Reliance Retail met ongeveer 54% van de totale omzet; 2,53 miljard euro afgelopen jaar.

Carrefour overweegt overname van Billa´s supermarkten in Roemenië
Carrefour overweegt om de lokale activiteiten van de supermark Billa over te nemen, zo meldt romania-insider.com. Mega Image overwoog ook de overname, maar trok zich terug uit de race. De deal kan oplopen tot 70 tot 90 miljoen euro, aldus Ziarul Financiar.

VS: Derderian volgt Stolarz op als Foodtown president
Allegiance Retail Services en Foodtown stelde afgelopen donderdag dat John Derderian met ingang van 1 juni is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de retailers, zo meldt supermarketnews.com. Derderian, momenteel VP Sales / marketing / development voor Allegiance, zal Michael Stolarz opvolgen. Stolarz zal tot het einde van het jaar aanblijven om te zorgen voor een soepele transitie.

Carrefour introduceert e-commerce service in Italië
Carrefour Italia introduceert Click & Collect service, beschikbaar in 150 winkels, die gebruikers toestaat om boodschappen online te bestellen en binnen twee uur thuis te ontvangen, zo meldt esmmagazine.com. De service is gratis als de rekening meer dan 70 euro is. Klanten kunnen er ook voor kiezen om de goederen te verzamelen op het moment van verkoop. De rekening kan contant worden betaald en daarom is een online transactie niet vereist. Door het interactie design is het zelfs mogelijk om op de winkellocatie, door het gebruik van QR-codes, toegang te krijgen tot de e-commerce en de desbetreffende bestelling.

Samenwerking tussen Système U en Auchan bedreigt Europese retailers
De Franse retailers Auchan en Système U hebben aangekondigd dat ze gaan samenwerken op een dieper niveau; een beweging die haar Europese concurrenten beangstigt. Juridisch gezien kan er geen sprake zijn van een fusie, maar het kan leiden tot hetzelfde effect, zo meldt retaildetail.eu. De nummers vijf en zes op de Franse markt hadden al hun krachten gebundeld bij de aankoop van producten, maar zullen nu ook hetzelfde doen voor hun eigen labels. De gezamenlijke koopkracht van de retailers zal rond de 50 miljard euro op jaarbasis liggen. Er zal ook een gezamelijk bestuur komen om beide netwerken te sturen als er unanieme beslissingen gemaakt moeten worden. Daarnaast zullen beide ketens gebruik maken van elkaars winkels en locaties: 247 supermarkten die behoren tot Auchan worden omgezet tot Système U-winkels, terwijl 70 hypermarkten eventueel worden omgezet in Auchan franchise-winkels. Er zijn duidelijke redenen voor de samenwerking: de Franse retailmarges staan onder druk, met name vanwege de agressieve prijstactiek van E.Leclerc.

VS: Tops verliest eerste kwartaal, maar blijft positief
De omzet van Tops daalde in het eerste kwartaal na enkele apotheeksluitingen en dalende brandstofprijzen, maar de keten verminderde nog steeds de omvang van het nettoverlies van een jaar geleden, zo meldt buffalonews.com. De supermarktketen behaalde een netto-omzet van 665 miljoen euro; een daling van 4,5% ten opzichte van een jaar geleden. De exploitatiekosten van de keten daalde met 4% en zijn bedrijfsresultaat steeg 66% ten opzichte van vorig jaar.

VS: De omzet van supermarkten steeg met 15,2%
Volgens de voorlopige bevindingen van "2012 Census of Retail Trade" van de Amerikaanse overheid overtrof de omzet van supermarkten verkoop de totale retailomzet tussen 2007 en 2012. De omzet van supermarkten en andere supermarkten, met uitzondering van gemakswinkels, groeide met 15,2% tijdens deze periode van vijf jaar - bijna twee keer zo veel als alle retailhandel die volgens de studie groeide met 7,8%. Echter, de omzet in warenhuizen en supercenters steeg met 25,1% tijdens deze periode. De omzet van alle boodschappen en voedsel bij supermarkten daalde tot 58,7% in 2012, vergeleken met 60,2% in 2007. De boodschappen- en voedselomzet in warenhuizen en supercenters steeg in 2012 licht tot 22,9%, vergeleken met 22% in 2007 - een verschuiving die resulteerde in de omzetdaling van Kmart en de afvlakking van de omzet bij Walmart en Target, aldus David Rogers, voorzitter van DSRMarketingSystems, Northbrook, Illinois. Voedsel vertegenwoordigde iets meer dan 70% van de totale supermarktomzet in 2012, vergeleken met 73% in 2007.

Let op uw taal!
Heritage, oftewel 'afkomst', is het meest gebruikte woord op de groenten- en fruitafdelingen van supermarkten. Klik hier voor het volledige artikel.

Publicatiedatum: