Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
citroenenparade

"Citroenen zijn ons kaviaar"

De Franse stad Menton staat bekend om het citrus. Ieder jaar viert de stad de vrucht met een enorm festival, dat drie weken duurt. Een van de hoogtepunten is de parade, waarbij allerlei karren en boten worden versierd met allerlei soorten citrus. Dat gebeurt al sinds 1929, toen een hoteleigenaar dit een mooie manier vond om te vieren dat de stad de grootste producent van citrus op het Europese continent is. Maar de geschiedenis van Menton als citrusstad loopt nog verder terug: al sinds de 15e eeuw groeit het fruit in de regio.




"Citroenen zijn ons kaviaar", schrijft de overheid ter promotie van de citroenen uit Menton. "Onderscheidend dankzij de kleur, de opvallend ovale vorm en door de frisse, milde geur. Vol rijke oliƫn en aroma."

Het festijn trekt jaarlijks meer dan 250.000 bezoekers en er wordt 125 ton citrus gebruikt bij het versieren van de karren voor de parade, die als hoogtepunt zo'n 160.000 man op de been brengt. Maar ook tentoonstellingen, concerten, nachtelijke parades en entertainment op straat horen erbij in deze citroenweek. Daarom: houd volgend jaar een paar dagen in februari vrij en reis af naar Menton voor een bijzonder zure week.


Publicatiedatum: