Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Willem van Rooij, Hispalco:

"Productie perziken en nectarines Murcia 30% lager"

Tholen - Momenteel zijn de steenfruittelers in Murcia volop perziken, nectarines en paraguayo's aan het laden. Tot augustus wordt een productie van 30 miljoen kilo steenfruit verwacht, hoofdzakelijk paraguayo's en nectarines. "De abrikozenteelt neemt wat af en de perzikenproductie neemt juist iets toe", vertelt Willem van Rooij van Hispalco, die commercieel verantwoordelijk is voor de Benelux. Hispalco verpakt het steenfruit onder de merken Monna Lisa, Unicorn en Hispalco Bio.


 
"Veel telers in Murcia stoppen al tegen juni in hun pakhuizen. Anderen gaan wat langer door. Wij stappen met onze merken al over naar Lerida rond juni, maar ook naar Frankrijk met onze teelt van perziken, nectarines, kersen, appelen en kiwi's", vertelt Willem. "Onze telers in Murcia vertellen dat de vraag erg goed is. Er is wel 30% minder productie van perziken en nectarines dit seizoen doordat het fruit zich aan de boom minder goed heeft ontwikkeld, maar de kwaliteit is dit seizoen wel veel beter met een goede kleur, smaak en kalibers."


 
"De vraag ontwikkelt zich volgens onze telers goed. De pakstations zijn volop bezig. Voor de meest commerciƫle maten (22/24) nectarines en perziken worden betere prijzen betaald. Met de prijzen van de paraguayo's gaat het ook niet verkeerd. Alleen maat C is met 20% onderuit gegaan", besluit Willem.


Voor meer informatie:
Hispalco S.A.
Tel: (+34) 963 404 422
wvanrooij@hispalco.com
www.hispalco.com