Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Volop promotie voor aubergine

De promotieactiviteiten van de Nederlandse aubergine telers zijn bijna niet te missen. Met de campagne 'Ik ben ook lekker op de BBQ' zetten zij zich gezamenlijk in voor aubergine. Er is extra aandacht voor aubergine in de Nederlandse supermarkten, bij de Veggie chefs en op grote barbecue evenementen. Na vier succesvolle promotie jaren en met de kracht van herhaling is aubergine niet meer weg te denken van de barbecue!

Landelijke supermarktactie
Door de inzet van telersverenigingen, gelieerde handelshuizen en aangesloten auberginetelers is er een succesvolle actie opgezet. Bij deze supermarkten waren in mei de aubergines voorzien van een actiesticker (zie rechts): Jumbo, Plus, Vomar, Hoogvliet, Deen, Boni, Dekamarkt, Jan Linders, Dirk, Coop, Poiesz, MCD, Spar en Emté! De actiesticker verwijst naar de facebookactie www.facebook.com/ikbenooklekkeropdebbq, waar consumenten kans maken op een Masterclass Big Green Egg door chef kok Leonard Elenbaas van restaurant Pure Passie. Met deze actie en de campagne 'Grill und Gewinn' in Duitsland werkt A8 samen met Big Green Egg.

5 meter hoge aubergine op BBQ-event
Afgelopen weekend was de aubergine niet te missen op de Tony Stone BBQ competitie in Hoofddorp. Met een opblaasbare aubergine van 5 meter hoog stak de aubergine boven het publiek uit. Dit om de consumenten te prikkelen om aubergine te gebruiken op de BBQ. Daarnaast werd er met diverse soorten aubergines gegrild. Deze zomer speelt de aubergine op meerdere BBQ evenementen een opvallende rol. Zie de complete agenda op facebook.

Veggie Chef of the Future Event
Dit nieuwe evenement is bedoeld om de chefs handvatten te bieden om beter uit de voeten te kunnen met de groeiende vraag naar een vegetarisch menu. Aubergine kwekerij Tabos was bij dit evenement aanwezig om in gesprek te gaan met vele chefs en hen te inspireren met de veelzijdigheid van aubergine. Aubergine is een goede vleesvervanger door haar stevige structuur en door het hoge voedingsvezelgehalte geeft het een verzadigd gevoel. Veel chefs werken al met aubergine, maar waren nog redelijk onbekend met het brede assortiment aan aubergines.

Publicatiedatum: