Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktrapport: 18 - 24 mei 2015

Stabiele Europese markt voor Zuid-Amerikaans fruit

De prijzen voor Chileense Gala appelen zijn gedaald in de Verenigde Staten en de Europese markt blijft stabiel. In het Verenigd Koninkrijk liggen de prijzen voor fruit van het Zuidelijk Halfrond op hetzelfde niveau. In Rusland zorgt kurkstip voor lagere prijzen van de Chileense Granny S. In Zuid-Amerika heeft Colombia problemen met de kwaliteit terwijl Braziliƫ te maken heeft met een vertraagde afzet. In China is er juist een verhoogde afzet van de Granny S.

Druiven
In de Verenigde Staten loopt de toevoer uit Chili ten einde. Egyptische WSL bereikt inmiddels het Europese vasteland maar het Verenigd Koninkrijk kampt met een tekort van dit populaire fruit. Ook Rusland krijgt deze soort maar mondjesmaat binnen. In Zuid-Amerika heeft de Colombiaanse markt zich hersteld en in Braziliƫ zijn de verkopen teruggelopen in vergelijking met een week ervoor. In China neemt de import toe van een kwalitatief mindere Chileense Red Globe.

Avocado 
De Verenigde Staten hebben te maken met toegenomen invoer van kleine avocado's. In Europa domineert de import Peruaanse avocado's de Hass Markt hoewel de toevoer van gemiddelde omvang is. In het Verenigd Koninkrijk gaat de markt weer langzaam de goede kant op.

Bron: iqonsulting.com
Publicatiedatum: