Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
in augustus wordt oogst van 1 miljoen ton verwacht

Nieuw uit Ghana: groene zoete ananas met wit vruchtvlees

Tholen - Integrity International Cargo biedt in samenwerking met het Europese Ghana Veg sinds kort een nieuwe ananasvariëteit uit Ghana aan. Edward Amponsah Mensah van Integrity International Cargo is verantwoordelijk voor de opvolging van de logistieke activiteiten voor de export van de ananas en andere Ghanese producten. Hij vertelt dat ze dit product jaarrond willen gaan leveren. Integrity International Cargo is actief in Ghana, Nigeria, Verenigd Koninkrijk, Nederland, Dubai, de VS en België.


Edward Amponsah Mensah van Integrity International Cargo

Groen en zoet
In de Ghanese land- en tuinbouw wordt de laatste jaren flink aan de weg getimmerd. "We hebben in Ghana geïnvesteerd in het bijscholen van medewerkers en de bouw en tientallen kassen met de EnviroDome-technologie, zodat we een jaarrond levering van diverse producten zoals deze ananas kunnen garanderen", vertelt hij enthousiast. "De ananas is groen aan de buitenkant, maar rijp van binnen. Opvallend is dat het vruchtvlees wit is en heel zoet. Daarnaast heeft deze ananas een hoog vitamine-C gehalte. Ook zijn de producten fairtrade en GlobalGAP gecertificeerd."



Enviro Fruit
De ananassen komen van diverse telers uit Ghana. Velen maken gebruik van het teeltsysteem EnviroDome, een plastic koepel. Eind augustus zal worden geoogst. "We verwachten dit seizoen een oogst van ruim één miljoen ton", vertelt Edward. "We hebben naar de VS, diverse Europese landen en het Midden-Oosten al proefzendingen verzonden." De ananassen worden vermarkt onder het merk Enviro Fruit. Onder dit merk worden ook andere groenten en exoten zoals passiefruit, pepers, okra en papaja verkocht." Momenteel is men druk bezig met het promoten van de nieuwe ananas. "De reacties zijn tot nu toe enthousiast en we zien het seizoen positief tegemoet", besluit Edward.



Voor meer informatie:
Edward Amponsah Mensah
Integrity International Cargo
Batiment 46, 4460 Grace- Hollogne
Liege Airport - Belgium
+32465745851(Liege)
+233240044542(Ghana
email:ekamensah@yahoo.co.uk
Skype:eddiemensah369