Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
José Antonio Baños, manager van Ejidomar

"Almeria heeft geleerd watermeloenen op het juiste moment te oogsten"

De oogst van watermeloenen uit Almeria is 30% tot 50% lager uitgekomen door aanhoudende regen tijdens het rijpen. Hierdoor zijn de prijzen gestegen.



"De prijzen van watermeloenen in Almeria liggen nu bijna twee keer hoger dan tijdens het afgelopen seizoen. En terwijl er nu grotere volumes de markt opkomen, lijken de prijzen stabiel te zijn", zegt José Antonio Baños, de manager van EJIDOMAR.

Het seizoen voor de watermeloenen van EJIDOMAR loopt van maart tot aan oktober. Wanneer de oogst van watermeloenen uit Almeria afloopt, wat tegen het midden van juni zal zijn, dan zal deze beginnen in Cordoba, Murcia en Castile-La Mancha.


"Almeria heeft geleerd op het juiste moment te oogsten"
José Antonio onderstreept de kwaliteit van de watermeloenen uit Almeria. "In het verleden werden de meloenen niet altijd op de juiste manier geoogst. Hierdoor ging de kwaliteit en de smaak achteruit. Wij hebben onze oogsttechnieken sterk verbeterd. We telen dezelfde rassen als 15 jaar geleden, maar nu zijn de watermeloenen veel smaakvoller. Hiervoor danken wij de Fashion Group die onze telers hebben geleerd wanneer een watermeloen precies rijp is voor de oogst".



"Tot een aantal jaren geleden verbouwden we meer meloenen dan watermeloenen. We hebben onze watermeloenenproductie verdrievoudigd. De zwarte Fashion pitloze watermeloen is ons meest populaire ras. We verkopen ook zwart gestreepte EJIDOMAR Premium watermeloenen, ook pitloos".

EJIDOMAR verkoopt de grotere watermeloenen op de binnenlandse markt en de kleinere aan verschillende landen in Europa, waaronder vooral aan Duitsland. "Op de binnenlandse markt worden steeds minder watermeloenen met pitten gegeten. Deze exporteren we dus vooral. In onze exportmarkten zoeken consumenten vooral de goedkoopste varianten die er op de markt zijn. Het nieuwe seizoen zit eraan te komen en tot nu toe lijkt alles erop dat het een goed seizoen gaat worden.


Voor meer informatie:
José Antonio Baños
EJIDOMAR
El Ejido, Almeria, Spain.
T: +34 950483511
presidente@ejidomar.es
www.ejidomar.es

Publicatiedatum: