Griekenland: populariteit granaatappelen groeit
Vorig seizoen heeft de coöperatie 1.000 ton granaatappelen geproduceerd. Dit wordt verwacht volgend jaar te stijgen naar 2.000 ton. Er worden drie verschillende rassen verbouwd. Het seizoen van de Akko begint in het midden van augustus en loopt tot het einde van september. De Wonderful en de Afrata worden verbouwd tussen het begin van oktober en het einde van maart. De Afrata is zeer populair op de Peloponnesos en is zeer zoet dankzij het micro-klimaat waar deze vrucht groeit.
Afrata is het eerste ras dat zal worden geëxporteerd door het bedrijf. Hiervoor werd het fruit via groothandelaren op verschillende markten in Athene en Thessaloníki verkocht. "We zijn nu op zoek naar nieuwe exportmarkten. Iedereen die geïnteresseerd is, kan van ons een sample aanvragen".
De resultaten van het afgelopen seizoen waren goed. "We konden geen producten afzetten in Rusland. Maar elk jaar groeit de binnenlandse markt. Granaatappelen worden niet alleen vers gegeten, maar worden ook verwerkt in sap. Op deze markt richten wij ons ook volop".
Volgens George zijn de voornaamste redenen voor de populariteit van granaatappelen de gezonde voedingswaarden van het fruit: "Meer jonge en oudere mensen eten nu elke dag granaatappelen omdat ze weten hoe goed deze vrucht is voor hun gezondheid".
Voor meer informatie:
A.C. ELIOS
George Mitrakos
tel 0030 27350 23973
cel 0030 6942 553339
email: giorgos@eliosfruit.gr
web: www.eliosfruit.gr
Author: Juan Zea Estellés / Yzza Ibrahim