Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Griekenland: populariteit granaatappelen groeit

Elios Group is een coöperatie opgezet in 2007 in het noorden van Griekenland. Het heeft 20 leden die vooral granaatappelen produceren. Naast granaatappelen worden er ook in mindere mate peer, nectarine en citrus verbouwd. "We begonnen met een kleine productie, maar elke jaar geven de bomen meer fruit af en nieuwe leden hebben zich bij ons gevoegd. We blijven dus groeien", zegt George Mitrakos, een accountant bij Elios Fruit.

Vorig seizoen heeft de coöperatie 1.000 ton granaatappelen geproduceerd. Dit wordt verwacht volgend jaar te stijgen naar 2.000 ton. Er worden drie verschillende rassen verbouwd. Het seizoen van de Akko begint in het midden van augustus en loopt tot het einde van september. De Wonderful en de Afrata worden verbouwd tussen het begin van oktober en het einde van maart. De Afrata is zeer populair op de Peloponnesos en is zeer zoet dankzij het micro-klimaat waar deze vrucht groeit.




Afrata is het eerste ras dat zal worden geëxporteerd door het bedrijf. Hiervoor werd het fruit via groothandelaren op verschillende markten in Athene en Thessaloníki verkocht. "We zijn nu op zoek naar nieuwe exportmarkten. Iedereen die geïnteresseerd is, kan van ons een sample aanvragen".


De resultaten van het afgelopen seizoen waren goed. "We konden geen producten afzetten in Rusland. Maar elk jaar groeit de binnenlandse markt. Granaatappelen worden niet alleen vers gegeten, maar worden ook verwerkt in sap. Op deze markt richten wij ons ook volop".



Volgens George zijn de voornaamste redenen voor de populariteit van granaatappelen de gezonde voedingswaarden van het fruit: "Meer jonge en oudere mensen eten nu elke dag granaatappelen omdat ze weten hoe goed deze vrucht is voor hun gezondheid".

Voor meer informatie:

A.C. ELIOS
George Mitrakos
tel 0030 27350 23973
cel 0030 6942 553339
email: giorgos@eliosfruit.gr
web: www.eliosfruit.gr

Author: Juan Zea Estellés / Yzza Ibrahim







Publicatiedatum: