Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
bijna 50% productie bestemd voor export

Griekenland: toename AGF-export

"De binnenlandse consumptie van verse groenten en fruit in Griekenland heeft de laatste tien jaar jaarlijkse schommelingen laten zien," vertelt Stamatina Panteleou, directeur economische en sectorale studies van ICAP Group.

Citrus meest geëxporteerd

Volgens mevrouw Panteleou vertegenwoordigde de import ongeveer 20-22% van de totale vraag in de laatste jaren. Gedurende dezelfde periode werd 37-47% van de productie geëxporteerd, waarbij een stijgende lijn op te merken viel. In dit opzicht was citrus het meest toonaangevend met een aandeel van 30%. Hard- en steenfruit volgden hierna, beide met een aandeel van zo'n 25% van de fruitmarkt.

Ondertussen vertegenwoordigt de aardappelenconsumptie ongeveer 61% van de gehele binnenlandse groentenmarkt. De op één na grootste categorie zijn tomaten, met een aandeel van rond de 15%. Volgens prognoses zal het totale binnenlandse verbruik van standaard verse groenten en fruit (in volumes) een lichte toename vertonen, tussen de 3 en 5%.

Over het algemeen vertoont de binnenlandse productie van verse groenten en fruit tussen 2005 en 2015 een opwaartse tendens met een gemiddelde jaarlijkse groei van 1,5%. Fruit vertegenwoordigde gemiddeld 60% van de jaarlijkse productie en groenten de overige 40%.
 
Publicatiedatum: