Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Bloemkool wordt overschat"

Zaterdag werden in het NRC diverse chefs geïnterviewd over groenten. Chris Naylor – chef-kok restaurant Vermeer, NH Hotel Groep vindt dat bloemkool het meest overschat werd. "Je ziet het overal en altijd op de menukaart staan. Mousses en dingetjes en datjes. Maar bloemkool is een seizoensproduct, een echte zomergroente, en ik vind het jammer dat niemand dat seizoen respecteert."

Gert Jan Hageman – eigenaar en teler van Restaurant De Kas in Amsterdam vindt dat groenten langer gekookt moeten worden. "Ik vind dat de meeste groenten die wij hier telen, zoals worteltjes, koolrabi en venkel, hun echte schoonheid pas prijsgeven als ze goed gaar zijn. Maar voor veel groenten geldt dat we ze te kort koken. En broccoli, ook zoiets. Dat koken we vaak maar heel even. Maar als je broccoli oeverloos laat smoren in olijfolie met knoflook, balsamico en een beetje vocht, man, dan heb je echt de essentie van zo'n groente te pakken."

Bron: NRC

Publicatiedatum: