Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Jan Engelen, Veiling Hoogstraten: "Gemiddelde middenprijs"

Aardbeienvolumes komen meer gespreid dit jaar

Tholen - Qua volumes loopt het aardbeienseizoen tot nu toe zo'n 200 ton achter op vorig seizoen, maar dat heeft eigenlijk weinig nadelen. De productie zal naar verwachting minder snel tot een piek komen en wordt wat meer verspreid over het seizoen. Daarnaast liggen de prijzen op een prima gemiddelde ten opzichte van andere landen. "We zijn tevreden over het seizoen tot nu toe", concludeert Jan Engelen van Veiling Hoogstraten.

Middenprijs gemiddeld
"Als we de laatste acht jaren nemen is de middenprijs gemiddeld momenteel. De prijs van vandaag is 2,40 per kilo, alle sorteringen inbegrepen. Gisteren was het een feestdag en de aanvoer vandaag was 260 ton. De prijs voor Pinksteren was beter, er was vorige week een opleving. Toen zaten we een euro hoger."

Het weer is gunstig volgens Jan. "Het is relatief droog en niet te warm, dus zeker ook voor de vollegrondsproductie is dat een voordeel naar kwaliteit. Daarnaast zorgt dit ook dat de aanvoer minder groot is." Volgens hem zijn dit ook tekenen dat de aanvoer en prijzen voorlopig vrij stabiel stabiel kunnen blijven. "We zullen de komende tijd nog steeds achter lopen op productie vergeleken met vorig jaar, maar dat heeft eigenlijk alleen nog maar gezorgd voor betere prijzen."

Promotie Hoogstraten-aardbeien
Hoogstraten promoot haar aardbeien op diverse festivals en door middel van verschillende media. "Over enkele weken is het Pinkpop en daarna volgen er nog meer, dus we zijn heel de zomer aanwezig op festivals. Zo kunnen mensen daar ook een gezond tussendoortje nuttigen. Ook uniek is de aardbeientram, bekleed met Hoogstraten-promotie. Daarnaast zijn we bezig met radio en tv-spots. Er wordt hard aan gewerkt om onze Hoogstraten-aardbeien te promoten en de reacties zijn heel positief."

Voor meer informatie:
Jan Engelen
Veiling Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
Hoogstraten - Belgiƫ
Tel: +32 3 3400233
Fax: +32 3 3147844
www.hoogstraten.eu