Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pilot met teelt rode peren

Op 21 mei zijn 300 roodschillige perenbomen geplant van in totaal tien verschillende perenrassen op het bedrijf van Firma Jan en Frits ter Hofstede in Wijdenes. De bomen zijn geplant in het kader van AgriVizier (een EFRO project dat onder de vlag van GreenPort NHN wordt uitgevoerd) met als doel om de perenteelt in Noord-Holland Noord een impuls te geven.

Deze zelfde pilot (alleen Elliot ontbreekt) wordt in eigen beheer door DLV Plant en PPO Randwijk volgende week ook in Zeeland aangeplant (bedrijf van Martijn Vogelaar in Krabbendijke) met het oog op de Perendag. Gondy Heijerman van PPO Fruit legt uit dat zij aan de leveranciers van de bomen de keuze heeft gelaten op welke onderstam/ tussenstam de bomen geleverd zouden worden. Fruitconsult heeft op de proeftuin in Randwijk ook een dergelijke demo staan van diverse roodschillige perenrassen. Met al deze initiatieven is er, verdeeld over de peren telende gebieden, een goed beeld te verkrijgen over de vruchten en teelteigenschappen.

Bron: greenportnhn.nl
Publicatiedatum: