Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostenrijk: opnieuw zware hagelschade in Steiermark

Afgelopen week was er in de Oostenrijkse deelstaat Steiermark op dinsdag al sprake van flinke hagel, maar vervolgens ook nog een keer op woensdag. De schade voor de landbouwsector in de deelstaat verhoogde zich zo naar vier miljoen euro, meldt de Oostenrijkse website wirtschaftsblatt.at.

Een uitgestrekte hagelbui veroorzaakte woensdag in de late namiddag opnieuw deels zware schade. Getroffen werden de districten Hartberg-Fürstenfeld, Zuidoost-Steiermark en Weiz. Schade ontstond vooral aan de fruitbomen en -planten (blauwe bessen, aardbeien, vlierbessen, peren), groenteplanten, maïs en pompoenen. De totale schade, die veroorzaakt werd, bedraagt volgens de eerste schattingen door de Oostenrijkse hagelverzekering 1,5 miljoen euro op een landbouwareaal van meer dan 2.500 hectare. De schade die dinsdag veroorzaakt werd, bedroeg naar schatting ook al circa 2,5 miljoen euro. Daarbij werd zo'n 2.000 hectare getroffen.



Publicatiedatum: