Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
grootschalige irrigatieprojecten zullen Peruaanse aanvoer AG naar het Verenigd koninkrijk vergroten

Peru gastheer van exclusief seminar tijdens de Londen Produce Show

De Peruaanse AGF-sector heeft als doelstelling om haar productie de komende vijf jaar te verdrievoudigen naar drie miljoen ton. Daarnaast heeft het land steeds meer interesse in de Peruaanse keuken. Daarom zal het Peruaanse Handels -en Investeringsbureau in het Verenigd Koninkrijk volgende week een exclusieve seminar voorzitten tijdens de Londense Landbouwconferentie. Op deze manier kunnen zowel de voordelen van het betrekken van producten uit dit Zuid-Amerikaanse land, en de spannende nieuwe producten en de verscheidenheid die het land te bieden heeft gepresenteerd worden aan het Verenigd Koninkrijk en Ierland.
 
Bovendien zullen Peru's toonaangevende exportbedrijven Agap, Apem, Ipeh, Procitrus, Prohass, Provid en het nieuwere ProArándanos en ProGranadas allemaal vertegenwoordigd worden door het Peruaanse Handels- en Investeringsbureau bij de Peru-stand, tijdens de tweede editie van de jaarlijkse handelsbeurs die plaatsvindt van 3 tot 5 juni in het Grosvenor Hotel in Londen.

Tijdens het werkcollege zal Jaime Cardenas, voorzitter van de Peruaanse Handels- en Investeringsmaatschappij, kopers de voordelen van het betrekken van producten uit Peru uitgebreid toelichten. Gevolgd door een vraag- en- antwoord panel, waarin Rob Cullum van Peruvian produce, import specialist Altlantische landbouw, en Mark Bradnum zitting nemen, die de Peruaanse fruittelers vertegenwoordigt, waaronder CPF (Consorcie de Productores de Fruta) en Coexa.

Als je belangstelling hebt voor dit seminar kun je je per e-mail aanmelden.



"Dankzij de grootschalige irrigatie-projecten van de laatste 30 jaar, heeft Peru een steeds groeiend landbouwgebied. Onze landbouwgronden, oogsten en groeivooruitzichten zijn aanzienlijk toegenomen," legt Cardenas uit.

"Tevens heeft Peru het voordeel over 82 van de 111 in de wereld voorkomende klimaten te beschikken. Het behoort tot één van de 17 megadiverse landen met maritieme- , tropische- en woestijnomstandigheden. Onze telers kunnen nagenoeg alles telen en zij weten voor veel soorten groenten en fruit goede oogsten te binnen te halen."

Nu meer en meer consumenten de spannende smaken van de Peruaanse gastronomie ontdekken en vanwege de groeiende interesse in de Peruaanse keuken , is volgens Agap, het aandeel van de Peruaanse uitvoer naar het Verenigd Koninkrijk, in het eerste kwartaal van 2015, gestegen met 20% ten opzichte van het voorafgaande jaar. 

Het totaal aan uitvoer zal dit jaar naar verwachting op hetzelfde niveau als van 2014 toenemen. Toen Peru's landbouwexport naar het Verenigd Koninkrijk steeg met 8,7 % tot $199 miljoen (€ 178,25 miljoen), ten opzichte van $ 183 miljoen (€ 163,90 miljoen) in 2013.




Tafeldruiven, asperges, madarijnen, clementines, avocado's, mango's, erwten, granaatappelen, chilipepers en pompoen behoren tot de belangrijkste exportproducten naar het Verenigd Koninkrijk. Volgens Cardenas zijn er echter nog vele andere producten die potentie hebben.

"Momenteel zijn er veel producten die naar Europa uitgevoerd worden die de potentie en markttoegang hebben om ook aan het Verenigd Koninkrijk geleverd te kunnen worden," verklapt hij. De Peruaanse keuken is in de mode vandaag de dag en we moeten de voordelen op de markt hiervan benutten."

Onaangeboorde mogelijkheden op alternatieve markten
De levensmiddelenbranche in Peru wil zich met name graag richten op onaangeboorde mogelijkheden voor het afzetten van specialiteiten en specifieke producten binnen de groothandels en foodservice markt in het Verenigd koninkrijk en Ierland.

"Er zijn vele producten die het Verenigd koninkrijk en Ierland in kleinere hoveelheden kunnen betrekken uit Peru, zoals gember en exoten zoals cherimoya en granadilla. En naast de verse producten; ingeblikte paprika's en artisjokken, "aldus Cardenas.

"Vele Peruaanse leveranciers kennen de grote importeurs uit het Verenigd Koninkrijk, dus het wordt tijd om een stapje verder te gaan en de groothandelafren en foodservice sector te leren kennen. We zouden graag de handelaren op marketen zoals Spitalfields en Covent Garden in London willen ontmoeten, evenals die op lokale markten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

"Ofschoon het Peruaanse Handels- en Investeringsbureau een betrekkelijk jonge onderneming is, vervult zij een wezenlijke rol in het opzetten van handelscontacten tussen Peru en het Verenigd Koninkrijk door zowel de rol van een informatiebron, als die van intermediair te vervullen. 

"We zijn er om Peru's handel met het Verenigd Koninkrijk te laten groeien,"legt Cardenas uit. "Wij kunnen informatie verstrekken over Peru, over het werken met onze leveranciers en investeren in ons land. Wij hebben alle contactgegevens paraat."

Ontdek Peru zelf
Elke koper uit het Verenigd koninkrijk of Ierland, die graag met eigen ogen de diversiteit en hoge kwaliteit van Peruaanse producten wil ontdekken, kan de mogelijkheid benutten om Peru dit jaar zelf te bezoeken.

Het Peruaanse Handels- en Investingsbureau biedt momenteel een beperkt aantal plaatsen aan om het land te bezoeken in het kader van haar kopers programma. Een bezoek aan de grootste voedingsbeurs Expoalimetaria Perú in Lima, van 26 tot 28 augustus dit jaar zal hier ook onderdeel van zijn.

Al 15 Britse bedrijven hebben gereserveerd voor deze unieke mogeljkheid om Peru te bezoeken en zullen de Expoalimentaria Perú bijwonen. Ontmoetingen tussen leveranciers en excursies naar telers zullen worden verzorgd.

Om deel te nemen kunt u contact opnemen met Jaime Cardenas, bij het Peruaans Handels- en Inversteringsbureau in het Verenigd koninkrijk.

Kom bij ons langs tijdens de Londense landbouwshow!
Peru zal zich van 3 tot 5 juni presenteren tijdens de landbouwshow in Londen, in Grosvenor Hotel. Kom langs en bezoek ons in stand 215 en stand 314 om onze verrassende verscheidenheid aan verse Peruaanse groenten en fruit te zien en om meer inlichtingen te krijgen over het betrekken van producten uit Peru. Wij hopen u dan te mogen begroeten!

Publicatiedatum: