Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE marktbericht Duitsland week 20

Import appelen in opmars - eerste Gold kiwi's op de markt

Appelen
Europese appelen waren nog steeds het meest op de markt te vinden, maar de importe van overzee neemt het langzaam over. Nieuw in het aanbod waren Nieuw-Zeelandse Braeburn appelen. Verder was dit land ook met Royal Gala, Cox Orange en Jazz op de markt vertegenwoordigd. Uit Chili stamden onder andere Royal Gala, Elstar en Granny Smith, evenals de eerste Red Chief appelen.
De continue vraag kon in week 20 zonder problemen gedekt worden. De noteringen bleven over het algemeen constant. Alleen de eerste kleine kwaliteitsverliezen, met name bij binnenlandse producten, zorgden voor minimale prijsverlagingen.

Peren
De versheid, rijpheid en kwaliteit van de peren liet over het algemeen niet te wensen over. Alleen de vraag had iets beter kunnen zijn. Desondanks bleven de prijzen op hetzelfde niveau.

Druiven
De marktverzorging met dominerende Chileense en Zuid-Afrikaanse import werd kleiner. Datzelfde geldt voor de aanvullende Indische import. Bovendien overtuigde de kwaliteit van de waren niet altijd.

Aardbeien
De eerste partijen uit de Duitse vollegrondsteelt kwamen op de markt. Het aanbod uit eigen land groeide over het algemeen sowieso sterk en overtrof de vraag.

Kiwi's
Kiwi's uit Nieuw-Zeeland waren het meest op de markt vertegenwoordigd. In München werden bovendien de eerste Gold kiwi's goed ontvangen. Het Europese assortiment werd bepaald door Italië, gevolgd door Frankrijk, Griekenland en Nederland. De prijzen veranderden niet wezenlijk.

Citroenen
Spaanse Primofiori citroenen verdwenen langzaam van de markt en de Verna citroenen van de nieuwe oogst namen het over. Als gevolg van een kleinere beschikbaarheid stegen de prijzen.

Bananen
Bananen waren veel beschikbaar en konden continue afgezet worden, waarbij de prijzen gelijk bleven.

Bloemkool en sla
Bij bloemkool werd de vraag vergeleken bij vorige weken merkbaar beter. Hierdoor zagen sommige handelaren van prijsverlagingen af. Kropsla kwam uit Duitsland en België. De vraag nam echter af en bleef achter bij het aanbod.

Komkommers
Het aanbod bestond uit Duitse, Nederlandse en Belgische komkommers. De vraag is een beetje verbeterd en kon goed gedekt worden.

Tomaten en paprika's
Nederlandse en Belgische tomatenleveringen bepaalden de markt. De tomatenprijzen veranderden niet wezenlijk. Bij de paprika's domineerde het Nederlandse aanbod.

Uien
Nieuw-Zeelandse uien waren het meeste op de markt vertegenwoordigd. Het aanbod was voldoende om aan de vraag te voldoen. De prijzen veranderden daarbij slechts marginaal.

Asperges
Duitse partijen domineerden met grote voorsprong de handel. De goede weersomstandigheden zorgden voor behoorlijke hoeveelheden op de markt. Het lukte niet om de voorraden compleet kwijt te raken.
Publicatiedatum: