Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biotropic:

Minder Argentijnse biologische appelen en peren

In de afgelopen 15 jaar heeft zich in Argentinië, in de regio rondom de Patagonische Río Negro rivier, een grote bedrijfstak voor biologisch geteelde appelen en peren ontwikkeld. Deze appelen en peren worden wereldwijd aangeboden. Het duurzame gebruik van Argentijnse grond en het ontstaan van nieuwe arbeidsplaatsen zijn de positieve kanten van deze globalisering. BioTropic werkt samen met enkele van de beste leveranciers die zich succesvol op de biologische teelt richten: 'Familia Bartusch', 'La Conquista' en 'Patagonian Fruit Trade'.

Deze familiebedrijven telen op grote schaal biologische peren, appelen en ook andere vruchten zoals pruimen. Hun peren van de rassen 'Packham', 'D'Anjou' en 'Abate Fetel' zijn momenteel op de markt verkrijgbaar. De rassen 'Williams' en 'Giffard' zijn twee van de eerst geoogste rassen dit seizoen. Deze zijn reeds uitverkocht.

Bij de appelen is momenteel het ras 'Royal Gala' verkrijgbaar en binnenkort volgen 'Braeburn' appelen. "Het Argentijnse appelseizoen zal vermoedelijk tot juli lopen", schat de Nederlandse medewerker Joep van Koevorden. Hij en zijn collega Ronald Vianen waren afgelopen november bij de leveranciers in Zuid-Amerika ter plaatse. Problemen hadden de Argentijnen destijds met hagel en onweer en de oogst viel daarom kleiner uit dan verwacht. Zoiets laat zich nauwelijks vooruitzien, maar de producenten maken er het beste van en hebben geluk: ook Amerikaanse handelaren hebben biologische appelen besteld en bieden bijzonder goede prijzen.
Publicatiedatum: